Την χαρά και την ελπίδα μοιράστηκαν οι ενορίτες και οι προσκυνητές του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης, το πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου 2021, αναμένοντας την Μητρόπολη των εορτών, τα άγια Χριστούγεννα!
Φέτος αντί της καθιερωμένης γιορτής, οι Πατέρες του Ναού επέλεξαν λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία, να καλαντίσουν στο προαύλειο χώρο του Ναού, αμέσως μετά την τέλεση της δεύτερης Θ. Λειτουργίας.
Εκεί τα παιδιά των Κατηχητικών και αντιπροσωπεία μελών των Χορωδιών του Ναού έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, με τους Πατέρες να μοιράζουν δώρα σε όλα τα παιδιά.
Παράλληλα λειτούργησε χριστουγεννιάτικο μπαζάρ με δημιουργίες και δώρα από τις Κυρίες της Φιλοπτώχου και τις εθελόντριες του ενοριακου συσσιτίου, τα έσοδα του οποίου ενισχύουν τις φιλανθρωπικές δομές του Ναού, που ανακουφίζουν τους αναγκεμένους αδελφούς της Ενορίας.
Μία μεγάλη προσπάθεια με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, που στηρίζεται στην αγάπη και στη θερμή καρδιά των εθελοντών που απαρτίζουν τις Επιτροπές και πλαισιώνουν εν γένει την Ενορία, και τους οποίους ευχαρίστησε καθηκόντως ο Προϊστάμενος του Ναού.
Ο π. Μακάριος κάλεσε τους ευσεβείς πιστούς να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για το μεγάλο γεγονός της Ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού, να δηλώσουν την μετάνοια τους και να ανοίξουν την καρδιά τους για να καταστεί φάτνη για τον Σωτήρα Χριστό.
Τέλος, ευχαρίστησε την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών, το 5ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Κολλέγιο, την Διαφημιστική Εταιρία του κ. Κωστόπουλου, την Φαρμακευτική Εταιρεία «Allertec», το Κτήμα Ιατρίδη και το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης καθώς και τον ευλογημένο Λαό του Θεού για την προσφορά τροφίμων.