Ιστορικό Ανεγέρσεως Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου του Μεγάλου

1992

Στις 6 Φεβρουαρίου 1992, συγκλήθηκε η πρώτη συνέλευση των κατοίκων της περιοχής Ποσειδωνίου, για την ανέγερση του Ιερού Ναού.

1995

Στις 14 Νοεμβρίου 1995, πραγματοποιήθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Παντελεήμονα τον Β΄, το 15ο Θεολογικό Συνέδριο προς τιμήν του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, που υπήρξε Γίγαντας της Ορθοδοξίας και της Ρωμιοσύνης κι όμως μέχρι τότε ήταν άγνωστος. Ως ανάδοχος ο Παναγιώτατος ανακοίνωσε “ο Ιερός Ναός ούτος θέλει ανεγερθεί προς τιμήν και μνήμην του Μεγίστου εν Ιεράρχαις Φωτίου του Μεγάλου”.

1997

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1997 τέθηκε ο θεμέλιος λίθος του Ιερού Ναού από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον μακαριστό μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρό Παντελεήμονα τον Β΄ και έκτοτε άρχισε η ανέγερση της κατασκευής με εκ παραλλήλου λειτουργία της κατακόμβης του νεοαγειρόμενου Ναού ενώ ταυτόχρονα λειτουργούσε η κατακόμβη του ανεγειρόμενου Ναού.

2001

Το 2001 εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την ανέγερση του ιερού ναού.

2009

Την Κυριακή 17 Μαΐου 2009 πραγματοποιήθηκαν τα Ιερά Εγκαίνια υπό του Παναγιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Ανθίμου. Πρωτεργάτης και κτίτορας του Ιερού Ναού ήταν ο μακαριστός πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καραστέργιος.

Τέλος, στον Ιερό Ναό, Προϊστάμενος διετέλεσε ο Πρωτ. π. Παλαιολόγος Μάνος.

X