Αρχιμ. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης: »Περί συνειδήσεως»

Αρχιμ. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης: »Περί συνειδήσεως»

Παρουσία πλήθους πιστών ενοριτών και προσκυνητών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαρτίου 2019, η δεύτερη προγραμματισμένη ομιλία στο πλαίσιο των εόρτιων εκδηλώσεων αγάπης «ΦΩΤΕΙΑ 2019» στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού.

Σε αυτήν προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Αρχ. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου, ο οποίος ανέπτυξε ένα καίριο θέμα για όλους, αυτό περί «συνειδήσεως».

Ο π. Φώτιος τόνισε ότι η συνείδηση είναι ο έμφυτος νόμος του Θεού και έχει τοποθετηθεί από τον Θεό μέσα σε όλες τις ψυχές των ανθρώπων, καλώντας τους πιστούς να ελέγχουν την συνείδησή τους, να μην είναι υποκριτές και να μην προσπαθούν να ξεγελάσουν τον Θεό, γιατί πρώτον ο Θεός δεν ξεγελιέται αλλά το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι να κοροιδεύουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Οι ομιλίες θα συνεχισθούν το απόγευμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας και θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα την Ε’ Κυριακή των Νηστειών.

Οι εόρτιες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Για το ηχητικό πατήστε εδώ: X