Η μνήμη της Αγίας Σκέπης και ο Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Η μνήμη της Αγίας Σκέπης και ο Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάσθηκε σήμερα στον Ιερό μας Ναό, η μνήμη της Αγίας Σκέπης και η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στις 28 Οκτωβρίου 1940 ο ελληνικός λαός αρνήθηκε αποφασιστικά να παραδώσει έστω και μια σπιθαμή της πατρώας γης στις ιταλικές δυνάμεις. Η Ελλάδα έμπαινε στον πόλεμο αγωνιζόμενη για την εθνική της τιμή και ακεραιότητα, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα να ζουν οι πολίτες της ελεύθεροι.

Το ιστορικό έπος του ‘40, γραμμένο με το άλικο αίμα του πατριωτισμού, ‘’χτισμένο’’ πάνω στα λαβωμένα κορμιά χιλιάδων ηρώων που έπεσαν με αυταπάρνηση για υψηλά ιδανικά και στις θυσίες ενός ολόκληρου έθνους, διδάσκει ότι το φρόνημα των Ελλήνων είναι αδούλωτο και η ομόψυχη θέληση, η λυτρωτική διάβαση που τους στεφάνωσε με πράξεις μεγαλοσύνης.

Γιορτάζουμε το δοξαστικό Όχι με οδηγό την Αρετή και τη Μνήμη σε μια ελεύθερη Πατρίδα, τιμώντας το ιστορικό μας παρελθόν από όπου και αντλούμε σθένος και εθνική αυτοπεποίθηση ως άξιοι εντολοδόχοι, για έργα προόδου και ειρήνης.

Έμπλεοι υπερηφάνειας γιορτάζουμε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου γιατί ενώνει τον απανταχού ελληνισμό.

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας, Χρόνια Πολλά στην Μακεδονία μας, Χρόνια Πολλά σε όλους τους Ενορίτες μας!



X