Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση: «Θεός εφανερώθη εν σαρκί»

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση: «Θεός εφανερώθη εν σαρκί»

Η Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης, η οποία διοργανώνει κάθε χρόνο πλούσιες μουσικές, πολιτιστικές, πνευματικές και ενοριακές δραστηριότητες, αλλά και σπουδαίες εκδηλώσεις, δεν θα έμενε αμέτοχη σε όλη, αυτή την ευλογημένη περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου. Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, μουσικά και πνευματικά, από την εορτή των Χριστουγέννων, η οποία χαρακτηρίζεται από τον Ιερό Χρυσόστομο «Μητέρα όλων των εορτών».

Έτσι, στις 16 Δεκεμβρίου 2018, αμέσως μετά τη θ. Λειτουργία, πολύ όμορφα και εύστοχα, οργάνωσε και παρουσίασε τη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση με τίτλο: «Θεός εφανερώθη εν σαρκί» (Α΄ Τιμ. 3, 16), η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των Μουσικών Συνόλων του Ιερού Ναού. Περιλάμβανε παραδοσιακά Κάλαντα από όλη την Ελλάδα και τις Αλησμόνητες Πατρίδες (Μικρά Ασία), αλλά και παιδικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Οι χορωδίες, τα Τμήματα και τα Μουσικά Σύνολα, τα οποία έλαβαν μέρος στην όμορφη γιορτή αποτελούν: η Παιδική Χορωδία «Αγγελικές Φωνές», υπό την διεύθυνση της Καθηγήτρια Μουσικής κ. Χρύσας Καβάση και μαθητές του Τμήματος Εκμάθησης Πιάνου, υπό την Διεύθυνση της Καθηγήτριας Μουσικής κ. Χρύσας Καβάση, η Νεανική Μικτή Χορωδία «Εύφωνον», υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Στυλιανού Ζαχαρίου και του Υπευθύνου της Ορχήστρας κ. Μιχαήλ Αναστασίου.

Συμμετείχε, επίσης, η Θεατρική Ομάδα των Ενοριακών Συνάξεων και οι μαθητές του Τμήματος Εκμάθησης Πιάνου, υπό την Διεύθυνση της Δασκάλας Μουσικής κ. Περσεφόνης Λάντζου. Ομιλητής-Αφηγητής ήτανο κ. Ηλίας Μογλενίδης, Υποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Αρχικά, η εκδήλωση ξεκίνησε με την εμφάνισή της Παιδικής Χορωδίας μαζί με την συνοδεία πιάνου, υπό την Διεύθυνση της κ. Χρύσας Καβάση. Η Παιδική Χορωδία απέσπασε θερμό χειροκρότημα από τους παρισταμένους, οι οποίοι είχαν κατακλείσει τον κάτω όροφο του Ναού, για την άριστη εκτέλεση των καλάντων και των τραγουδιών. Στο δεύτερο μέρος τρεις μαθητές του Τμήματος Εκμάθησης Πιάνου, υπό την καλλιτεχνική υπόδειξη και διεύθυνση της κ. Χρύσας Καβάση έπαιξαν πιάνο και ήταν οι Δέσποινα Καρατάσου, Μαριλίνα Σιδηροπούλου, Αλέξης Ζαχαριάδης.

Στη συνέχεια, η Θεατρική Ομάδα των Ενοριακών Συνάξεων παρουσίασε μια Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση, η οποία αποτέλεσε ένα θαυμάσιο οδοιπορικό από τη φάτνη της Βηθλεέμ στη φάτνη της καρδιάς μας. Οι φερέλπιδες νέοι της Θεατρικής Ομάδας εντυπωσίασαν, τόσο για την παραστατικότητα, όσο και για την άριστη ακρίβεια του ρόλου τους, με τα οποία προσέγγισαν την συγκεκριμένη παράσταση.

Έπειτα, τέσσερις μικροί μαθητές του Τμήματος Εκμάθησης Πιάνου, υπό την καλλιτεχνική υπόδειξη και διεύθυνση της κ. Περσεφόνης Λάντζου έπαιξαν πιάνο και ήταν οι: Μακρίνα Τιγκελή, Γιώργος Παπαγρηγορίου, Άγγελος-Θεόδωρος Τιγκελής και Γιώργος Τσολακίδης.

Η Νεανικη Χορωδία «Εύφωνον», υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Στυλιανού Ζαχαρίου και του Υπευθύνου της Ορχήστρας κ. Μιχαήλ Αναστασίου, παρουσίασε ένα Ελληνορθόδοξο μουσικό ταξίδι στις θάλασσες των παραδοσιακών Καλάντων. Η Νεανική Χορωδία «Εύφωνον», με την εξαιρετική της εμφάνιση, απέδειξε περίτρανα, ότι αποτελεί έναν άξιο θεματοφύλακα της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης του Γένους μας.

Τέλος εκ μέρους των Πατέρων του Ναού ο π. Μακάριος ευχαρίστησε όλες τις Χορωδίες, τα Τμήματα και τα Μουσικά Σύνολα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Εμείς οι Ιερείς μαζί με όλους Εσάς, απολαμβάνουμε τους καρπούς των παιδιών της Ενορίας μας και αυτό είναι που μας γεμίζει χαρά και αγάπη και μας χαρίζει πίστη και ελπίδα, ώστε να συνεχίσουμε να διακονούμε το θεάρεστο έργο της Εκκλησίας μας».



X