Ο Ακάθιστος Ύμνος

Ο Ακάθιστος Ύμνος

Εν πληθούση Εκκλησία τελέστηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό μας την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Οι Ιερείς του Ναού έψαλαν τις τέσσερις Στάσεις  των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, ενώπιον της ιεράς Εικόνας της, με τους πιστούς προσεύχονται με θέρμη στο Ιερό πρόσωπο της Θεομήτορος και να της εκφράζουν την εγνωμοσύνη, τον σεβασμό και την αγάπη τους.

«Να απευθυνόμαστε στην Παναγία μας και να την παρακαλούμε να μας λυτρώνει από αυτή την κόλαση και να μας δείχνει τον τρόπο και τον δρόμο προς τον παράδεισο και προς την αιωνιότητα της βασιλείας των ουρανών. Ο δρόμος αυτός δεν είναι άλλος από την πίστη μας στο Θεό, από την αφιέρωσή μας στο θέλημά Του, από την απροϋπόθετη υπακοή μας σε Εκείνον. Αυτόν τον δρόμο άνοιξε η Παναγία μας και αυτόν το δρόμο καλούμαστε και εμείς να ακολουθήσουμε. Μέσα από αυτόν οι χριστιανοί ανακαλύπτουμε την αποστολή που ο Θεός μας έχει αναθέσει, να μεταφέρουμε το φως του παραδείσου μέσα στον παρόντα βίο και να γίνουμε και εμείς φωτεινοί οδοδείκτες για τους άλλους ανθρώπους».

«Η Παναγία μας είχε μέσα της πολλή αγάπη για τον Θεό, αλλά και για τους ανθρώπους. Η αγάπη θα είναι το κλειδί με το οποίο θα ξεκλειδώσουμε την πύλη του παραδείσου, ενώ η έλλειψή της μπορεί να είναι η αιτία που ίσως μας καταδικάσει στην αιωνιότητα της κολάσεως».



X