Ομιλία Ιερομονάχου Δημητρίου Γρηγοριάτη

Ομιλία Ιερομονάχου Δημητρίου Γρηγοριάτη

Μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης τελέσθηκε ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 31η Μαρτίου 2019, στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο των ομιλιών «Φώτεια 2019», προσκεκλημένος ομιλητής ήταν αυτή τη φορά ο Ιερομόναχος Δημήτριος της Μονής Αγίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ο Σταυρός του Χριστού, η μόνη οδός σωτηρίας».
Θέμα επίκαιρο, μιας και σήμερα η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει στο μέσο της ευλογημένης και κατανυκτικής περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τον Τίμιο Σταυρό, το πανίσχυρο και ακαταμάχητο «όπλο» κατά των όντως εχθρών μας, του  διαβόλου, της αμαρτίας και του θανάτου, ως σύμβολο νίκης και χαράς και ως προάγγελο της Αναστάσεως του Χριστού.
Τον σεβαστό Ιερομόναχο άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή οι ευλαβείς πιστοί που προσήλθαν στον νεόδμητο Ιερό Ναό, ώστε να ενισχυθούν πνευματικά για τη συνέχεια της πορείας τους στην Αγία Τεσσαρακοστή ενώ εκ μέρους των Πατέρων ο π. Μακάριος ευχαρίστηκε ευγνωμόνως κατά πρώτον τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.  Γρηγορίου Παν. Αρχίμ. Γέροντα Χριστοφόρο για την ευλογία του και τον Ιερομόναχο Δημήτριο για την παρουσία του και την εποικοδομητική ομιλία του. Στο τέλος άπαντες πήραν την ευχή του Γέροντος.


X