Ιερές Ακολουθίες προς τιμήν του Αγίου Λουκά 

Ιερές Ακολουθίες προς τιμήν του Αγίου Λουκά 

Με ιεροπρέπεια και μέσα σε κλίμα κατάνυξης τιμήθηκε και φέτος η ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Ομολογητού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι ο σύγχρονος Άγιος της Ορθοδοξίας εορτάζεται στον προαναφερόμενο Ναό ως δεύτερη πανήγυρη με τους πιστούς να τον ευλαβούνται ιδιαιτέρως. Άλλωστε η βιοτή του Αγίου Λουκά συγκινεί όποιον την γνωρίσει με τα δεινά που υπέστη για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό αλλά και τα θαύματα που επιτέλεσε στο όνομα του αληθινού Θεού.

Το απόγευμα της 10ης Ιουνίου 2020, με την πληθωρική συμμετοχή των πιστών, ενοριτών και προσκυνητών, τελέσθηκε ο εόρτιος Εσπερινός και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του θαυματουργού περιμετρικά του Ναού. Στο τέλος αναπέμφθηκε δέηση από τους Πατέρες του Ναού για τους ασθενείς, τους ιατρούς και τους μαθητές που θα εξεταστούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε το βράδυ και η Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του θαυματουργού Αγίου που χάρισε ο Θεός στον κόσμο, όπως και όλους τους Αγίους, ως οδηγούς της ζωής κάθε πιστού Χριστιανού.



X