Η εορτή της Κυρίας Θεοτόκου

Η εορτή της Κυρίας Θεοτόκου

«Εφραίνου Γεθσημανή…Ακατανόητον θαύμα…Μήτηρ υπάρχουσας της ζωής»

Γιορτάζει η Παναγιά μας, η Κυρία Θεοτόκος, η Δέσποινα του κόσμου, που και με την κοίμησή Της ποτέ δεν τον εγκατέλειψε!
Η υπέρμαχος στρατηγός που φυλάσσει το έθβος των Ελλήνων από παντός κινδύνου, η Μητέρα του Θεού που μεσιτεύει για κάθε άνθρωπο που προσεύχεται θερμά, που σκεπάζει με το φουστάνι της όλα τα παιδιά Της και προστατεύει τους αδύναμους.
Και είναι όντως η γιορτή Της μια πνευματική ευκαιρία να ανέβουμε στον ουρανό, να καταθέσουμε στην Ιερή Εικόνα της Θεομήτορος τα δάκρυα ευγνωμοσύνης μας, να σκιρτήσει η ψυχή μας από χαρά για το ιερό πρόσωπο της Κεχαριτωμένης.
Το «Πάσχα» του καλοκαιριού εορτάζεται μεγαλοπρεπώς και πανδήμως σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο, σε πόλεις, χωριά, νησιά.
Έτσι και στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, ευσεβείς πιστοί κάθε ηλικίας προσήλθαν για να ανάψουν το κερί για την Παναγιά, να προσκηνύσουν την ιερή της Εικόνα και να μετέχουν στον εόρτιο Εσπερινό και στην περιφορά του Επιταφίου της Θεοτόκου, στα Εγκώμια της, στην Ιερά Αγρυπνία και στην λαμπρή και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Και τις προηγούμενες όμως ημέρες οι πιστοί συμμετείχαν στις Παρακλήσεις και στις λιτανεύσεις των Ι. Εικόνων και των Ιερών Λειψάνων πέριξ του ι. Ναού για την κατάσβεση των πυρκαγιών και την ενίσχυση των ανθρώπων που έδωσαν τη μάχη στην πρώτη γραμμή και των δοκιμαζομένων συνανθρώπων μας που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.
Ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης οι Πατέρες του Ναού μετέβησαν στο πολεμικό πλοίο «Βέλος» αναπέμποντας δέηση για το έμψυχο δυναμικό του Ναυτικού αλλά και για αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον.
Η πνευματική όμως χαρά συνδυάστηκε και με την προσφορά αγάπης στους πάσχοντες παρέχοντας τρόφιμα και χρήσιμα είδη, η οποία προήλθε από το περίσσευμα της καρδιάς του λαού που γνωρίζει από δυσκολίες αλλά και από αλληλεγγύη και αλληλουποστήριξη.
Ανάμεσα του ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Σταύρος Καλαφάτης, η Βουλευτής Θεσσαλονίκης κα Έλενα Ράπτη, το Γ’ Σώμα Στρατού, η Φιλόπτωχος Αδελφότης Αντρών Θεσσλονίκης με τον Πρόεδρο αυτής κ. Λεωνίδα Παπαδόπουλο, ο Κυβερνήτης του Πολεμικού Πλοίου «Βέλος» κ. Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος, η Ιονική Εστία, ο κ. Αναστάσιος Φωτιάδης, κ.α., που υποστήριξαν εμπράκτως το φιλανθρωπικό έργο της Ενορίας.


X