Δεήσεις και προσευχές για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Δεήσεις και προσευχές για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Συμπάσχοντες τις ψυχές που δοκιμάζονται τις τελευταίες ημέρες από την πύρινη λαίλαπα που μαστίζει την Πατρίδα, όλος ο ορθόδοξος κόσμος προσεύχεται και παρακαλεί τον Τριαδικό Θεό.
Πολλοί Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, μεταξύ αυτών και οι Πατέρες του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, ανέπεμψαν δεήσεις και ανέγνωσαν ευχές για την ταχεία κατάσβεση των πυρκαγιών αμέσως μετά την τέλεση της Παράκλησης προς την Υπεραγία Θεοτόκο το εσπέρας της Παρασκευής 6 Αυγούστου 2021.
Περιφέροντας τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Πατέρων που φυλάσσονται στον ι. Ναό μαζί με τις Ιερές Εικόνες πέριξ του Ναού, δεήθηκαν για την κατάσβεση των καταστρεπτικών πυρκαγιών αλλά και για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Πυροσβεστικής και όλων των Φορέων που συνδράμουν καθώς και των εθελοντών που δίνουν τη «μάχη» στην πρώτη γραμμή του μετώπου και καταθέτουν θυσιαστικώς τον εαυτό τους στο καθήκον για την προστασία της ζωής, του περιβάλλοντος και των περιουσιών.
Στην προσλαλιά του ο π. Μακάριος υπογράμμισε με αφορμή τη δεσποτική εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως, ότι ο Κύριος που φανερώθηκε στην δόξα Του μας αξιώνει να ανακτήσουμε την πνευματική μας ορατότητα ώστε να Τον αντικρίσουμε και να μετάσχουμε της Θείας Δόξης Του.
Αυτόν τον καιρό των δοκιμασιών μας λείπει η εν Χριστώ ζωή, η προσευχή και η ειλικρινής πνευματική πορεία. Ας τα ανακτήσουμε για να μας καταδιώξει το έλεος του Θεού!
Ευχήθηκε δε ο Μεταμορφωθείς Κύριος και η Υπεραγία Θεοτόκος, προστάτιδα και παρηγορήτρια όλων, να μεσιτέψουν για να σταματήσει το κακό και να φέρουν ειρήνη και γαλήνη στην καρδιά όλων και ιδιαιτέρως σε όλους όσοι δοκιμάζονται σκληρά, προτρέποντας τους πιστούς να έχουν βαθιά εμπιστοσύνη στο θέλημα και στην πρόνοια του Θεού.


X