Αρχιμ. Βαρνάβας Γιάγκου: «Πραότητα, στάση ζωής»

Αρχιμ. Βαρνάβας Γιάγκου: «Πραότητα, στάση ζωής»

Παρουσία πλήθους πιστών ενοριτών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου 2019, η έναρξη των Ομιλιών στο πλαίσιο των εόρτιων εκδηλώσεων αγάπης «ΦΩΤΕΙΑ 2019» στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού.

Οι πιστοί πλήρωσαν τον Ιερό Ναό και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του πρώτου καλεσμένου ομιλητή, Αρχιμ. Βαρνάβα Γιάγκου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και Διευθυντού του Γραφείου Νεότητας της Αποστολικής Μητρόπολης των Θεσσαλονικέων.

Ο Αρχιμανδίτης π. Βαρνάβας ανέπτυξε μεστά και περιεκτικά το θέμα «πραότητα, στάση ζωής», υπογραμμίζοντας ότι η πραότητα ως καρπός του Αγίου Πνεύματος, είναι η πνευματική κατάσταση του ανθρώπου που μαρτυρεί τη χαρά της ζωντανής σχέσης με τον Θεό και την ικανότητα αγάπης και τιμής για τον άνθρωπο. Είναι η διάθεση που υπηρετεί την ειρηνική συνύπαρξη με τους ανθρώπους, αλλά και αυτή που τρέφει την προσευχή.

Εκ μέρους των Πατέρων του Ναού ο π. Μακάριος ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας τον π. Βαρνάβα για την αποδοχή της πρόσκλησής να ενισχύσει πνευματικά τον ευσεβή Λαό της Ενορίας και να τον ενδυναμώσει στον καθημερινό του αγώνα για την ολοκληρωτική του επιστροφή στον Κύριο μέσω της μετανοίας και της αλλαγής του τρόπου ζωής.

Οι ομιλίες θα συνεχισθούν το απόγευμα της επόμενης Κυριακής (της Απόκρεω) και θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα την Ε’ Κυριακή των Νηστειών.

Οι εόρτιες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.



X