Αρχιερατικός Εσπερινός για τον Προστάτη και Έφορο μας Άγιο Φώτιο τον Μέγα

Αρχιερατικός Εσπερινός για τον Προστάτη και Έφορο μας Άγιο Φώτιο τον Μέγα

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και εν πληθούση Εκκλησία εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Ισαποστόλου και Ομολογητού στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αποστολικής Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
Παραμονή της εορτής του μεγάλου αυτού Αγίου που κράτησε με τους αγώνες του όρθια την ορθόδοξη πίστη τον 9ο αιώνα μ.Χ., Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου να προεξάρχει των φετινών πανηγυρικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Φωτίου. Τον αρχιερέα πλαισίωσαν πλήθος Ιερέων τόσο της Αποστολικής Μητροπόλεως, όσο και όμορων Ιερών Μητροπόλεων καθώς και Ιεροδιακόνων, παρουσία εκατοντάδων πιστών που παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες υπερεπλήρωσαν τον νεόδμητο Ιερό Ναό.
Το θείο λόγο κήρυξε με θεολογική ενάργεια ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Παν. Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, ο οποίος μίλησε για τον βίο και το πολύτιμο έργο του Πατριάρχου Φωτίου, τονίζοντας την εμμονή του στην ορθότητα του δόγματος και ευχαρίστησε εκ μέρους του Παναγιωτάτου κ. Ανθίμου τον Σεβ. κ. Δωρόθεο για την αποδοχή της πρόσκλησής να παραστεί των όλων Ιερών Ακολουθιών. Αναφέρθηκε μάλιστα και στο πολυεπίπεδο πνευματικό, ποιμαντικό και κοινωνικό έργο που συντελείται στην μεγαλόνυμη όπως την χαρακτήρισε Ενορία αλλά και στο οικοδομικό εξωραϊστικό έργο που συνεχίζεται παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν


X