Ομιλία Ιερομονάχου Φιλήμονος στα «Ιερά Φώτεια 2022» 

Ομιλία Ιερομονάχου Φιλήμονος στα «Ιερά Φώτεια 2022» 

Με τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου συνεχίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής 27 Μαρτίου τα «Ιερά Φώτεια 2022», τα οποία περιλαμβάνουν πνευματικές ομιλίες Πατέρων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Μετά την τέλεση της Ακολουθίας του Δ’ Κατανυκτικού Εσπερινού, οι Πατέρες του Ναού καλωσόρισαν τον Ιερομόναχο π. Φιλήμονα, εκ της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα Αγίου Όρους, ο οποίος με μεστό θεολογικό λόγο ανέπτυξε το θέμα «Συγχώρεση», ενισχύοντας πνευματικά τους πιστούς, ενορίτες και προσκυνητές, που προσήλθαν στον περικαλλή Ιερό Ναό προς τούτο. Μία ενίσχυση που έρχεται στο μέσον της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει το μεγαλείο του Σταυρού!

Οι Πατέρες εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες στον ομιλητή για την γεμάτη θεολογικά νοήματα ομιλία του, όπως επίσης και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα Γέροντα Τύχων για την σχετική άδεια και ευλογία του. 

Το πρόγραμμα των φετινών Ιερών Φωτείων θα ολοκληρωθεί την Ε’ Κυριακή των Νηστειών με την ομιλία του Ιερομονάχου Αποστόλου, εκ του Ιερού Κελίου Υπαπαντής του Χριστού Αγίου Όρους, που θα πλαισιωθεί με ένα οδοιπορικό ύμνων της Μ. Εβδομάδας από τον βυζαντινό χορό «Εύφωνον» με χοράρχη τον μουσικολογιώτατο κ. Στυλιανό Ζαχαρίου. Το οδοιπορικό στην υμνολογία της Μ. Εβδομάδας διοργανώνεται με σκοπό την ενίσχυση τροφίμων για τους αναγκεμένους εν Ουκρανία αδελφούς μας.X