Μνήμη Αγίων της Μικράς Ασίας και δέηση για τη νέα σχολική χρονιά

Μνήμη Αγίων της Μικράς Ασίας και δέηση για τη νέα σχολική χρονιά

Στον Ιερό μας Ναό  εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, προ της Υψώσεως του τίμιου Σταυρού, η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας των εκατοντάδων χιλιάδων ενδόξων Νεομαρτύρων, Ιεραρχών, Ιερέων, Ιερομονάχων και Μοναχών, Ανδρών, Γυναικών και Παίδων, των εν Μικρά Ασία μαρτυρησάντων κατά τα έτη 1918 – 1922.

Το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας τέλεσαν οι Ιερείς του ναού, οι οποίοι πριν την απόλυση ανέγνωσαν ευχές για τις ποικίλες και πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας. Τόσο για ενίσχυση για όλους όσοι που υπομένουν τις συμφορές, (πλημμύρες, πυρκαγιές) όσο και για την ανάπαυση των ψυχών που έχουν χαθεί.

Σκεπτόμενος ο Προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Μακάριος ότι αύριο ξεκινάει η νέα σχολική χρόνια αναπέμφθηκε ειδική δέηση για τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές και στη συνέχεια ευχήθηκε όπως ο Άγιος Τριαδικός Θεός να τους χαρίζει υπομονή, δύναμη και φώτιση στην αποστολή τους και στο σημαντικό τους έργο!

«Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας και να προσφέρουμε από το υστέρημα μας στους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας στη Θεσσαλία αλλά περισσότερο να προσευχηθούμε γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους προκειμένου να επουλωθούν οι πληγές το γρηγορότερο δυνατό».X