Λαμπρός Εορτασμός του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου

Λαμπρός Εορτασμός του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης εορτάστηκε και φέτος με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα η ιερά μνήμη του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Κωνσταντινούπολεως και Προστάτου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Ιερό μας Ναό, που φέρει το όνομα του.
Ενορίτες και πιστοί από την Θεσσαλονίκη συμμετείχαν ομοθυμαδόν στις λατρευτικές Ακολουθίες προς τιμήν του Αγίου Φωτίου, οι οποίες ξεκίνησαν την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, με την ιερά λιτανεία της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους πέριξ της Ενορίας και συνεχίσθηκαν την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου με τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, τον οποίο και πλαισίωσαν πλειάδα Πατέρων τόσο από την Αποστολική Μητρόπολη, όσο και από όμορες Ιερές Μητροπόλεις.
Ανήμερα τελέσθηκε μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής χαράς, πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, με τη συμμετοχή Πατέρων και Ιεροδιακόνων.
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό μας Ναό, μικροί και μεγάλοι, για να δοξάσουμε τον άγιο Τριαδικό Θεό, να αναπέμψουμε αίνον, τιμή και δοξολογία, επικαλούμενοι τις πρεσβείες του εορτάζοντος Αγίου Φωτίου.
Χρόνια Πολλά και ευλογημένα!


X