Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών

Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών

Μέσα σε ένα ιδιαίτερο κλίμα κατάνυξης αλλά και συγκίνησης πλήθος ευσεβών πιστών συμμετείχε στην Ακολουθία των Αχράντων Παθών (ο Όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής) και της Σταύρωσης του Κυρίου μας, στην οποία αναγιγνώσκονται τα δώδεκα Ευαγγέλια, μέσα στα οποία εξιστορείται και αναλύεται η πορεία του Κυρίου μας προς τον Σταυρό, στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Πιστοί κάθε ηλικίας, με λίγα λουλούδια στα χέρια και έντονη συγκίνηση, προσήλθαν να προσκυνήσουν τον Εσταυρώμενο Κύριο, που οδηγήθηκε στο εκούσιο Πάθος για την σωτηρία των ανθρώπων.

Θλίψη και συντριβή καρδίας για τον μαρτυρικό θάνατο του Θεανθρώπου. Ένας θάνατος όμως που θα νικήσει τον θάνατο και θα σκορπίσει το φως, την ελπίδα, τη ζωή…

Η απόδοση των ύμνων από τους εξαιρετικούς Ιεροψάλτες και η ανάγνωση των δώδεκα Ευαγγελίων από τους Πατέρες του Ιερού Ναού περιέγραψαν με συγκλονιστικό τρόπο από τον Μυστικό Δείπνο, την προσευχή του Κυρίου μας στο Όρος των Ελαιών, την προδοσία του Ιούδα, τη δίκη Του από τους αρχιερείς και τον Πόντιο Πιλάτο, έως την ανάβασή Του στον Γολγοθά και τη Σταύρωσή Του.

Η κορύφωση των Αγίων και φρικτών Παθών Του συνταράσσει τις καρδιές των πιστών που επιζητούν το έλεος και τη Χάρη Του, προσμένοντας να προσκυνήσουν την ένδοξη και λυτρωτική Ανάστασή Του!X