Κυριακή της Ορθοδοξίας – Η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων

Κυριακή της Ορθοδοξίας – Η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων

Μικροί και μεγάλοι προσελθόντες την Α’ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου συμμετείχαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία καθώς και στην λιτάνευση των Ιερών Εικόνων  διατρανώνοντας έτσι  το μεγαλείο και τη δύναμη της πίστης μας.

Ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας, η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων εορτάστηκε πανηγυρικά και μεγαλόπρεπα, όχι για την ύλη αλλά για την τιμή και τον σεβασμό προς τον Άγιον Τριαδικόν Θεόν και τους Αγίους Πατέρες της Ορθοδοξίας.

Το Σύμβολο της Πίστεως ανεγνώσθηκε κατά τη λιτάνευση, συμφώνως του τυπικού και εκφράστηκε από την λατρεύουσα Κοινότητα η Ενότητα και η Αλήθεια που ενώνει όλους τους Χριστιανούς δοξάζοντας τον έναν και αληθινόν δωρεοδότη και Σωτήρα ημών Ιησού Χριστόν.

Σε καιρούς δύσκολους και θυμωμένους, με προβλήματα, εμπόδια και συμφέροντα που βλάπτουν πολλές φορές τον άνθρωπο, η Αγία μας Εκκλησία κρατεί, στέκει και πορεύεται στο μέλλον προσφέροντας τη δυνατότητα να κρατηθούμε από την πίστη μας και να αξιωθούμε να γευτούμε την Ουράνια Βασιλεία, την προοπτική της αιώνιας ζωής.

Να σημειωθεί ότι ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Μακάριος Τσιμέρης ευχαρίστησε ευγνωμόνως τον Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Στυλιανό Ζαχαρίου για την έως τώρα εξαιρετική διακονία και προσφορά στον Ναό του Αγίου Φωτίου, τον ψαλτήρα του οποίου ετίμησε και εκόσμησε για 16 συναπτά έτη και από τούδε ορίστηκε Πρωτοψάλτης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας. Ανακοίνωσε τον νέο Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Ραφαήλ Ασδρέ, έναν λαμπροφόρο και άριστο γνώστη της τέχνης του Δαμασκηνού, ο οποίος ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά του, ευχόμενος καλή διακονία στον Ψαλτήρα του Ναού.

 

 



X