Μνημόσυνο για την ανάπαυση της Αικατερίνης Βελλίδη

Μνημόσυνο για την ανάπαυση της Αικατερίνης Βελλίδη

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, στον Ιερό μας Ναό. Του Μυστηρίου της Θ. Λειτουργίας, σεπτής αδείας και ευλογίας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, πλαισιούμενος από Ιερείς και Ιεροδιακόνους.

Στο τέλος τελέστηκε το 40ημερο Μνημόσυνο της αειμνήστου Αικατερίνης Βελλίδη, ευεργέτιδος του Ιερού μας Ναού μέσω του Ενοριακού Σισυτίου, ενώ διατηρούσε πνευματική σχέση με τον Προϊστάμενο του Ιερού μας Ναού Αρχιμ. π. Μακάριο.

Η εκλικούσα υπήρξε Εκδότρια των Εφημερίων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» (1980-1997) & Α’ Προέδρου του «Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης» (1993-1997), η οικογένεια της οποίας επί ένα αιώνα πρωταγωνίστησε στην κοινωνική, πολιτιστική και ιστορική ζωή της Βορείου Ελλάδος, της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης.

Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο κ. Άνθιμο για την άδεια του και ευχήθηκε υπερ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως για την μακαριστή Αικατερίνη Βελλίδη, με την οποία τους συνέδεε ισχυροί πνευματικοί δεσμοί.X