Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Με τη συμμετοχή πιστών η Θ. Λειτουργία

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Με τη συμμετοχή πιστών η Θ. Λειτουργία

Ιδιαίτερη η σημερινή ημέρα για τις Εκκλησίες μας, καθώς στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι πιστοί, μετά από τη σχετική απαγόρευση δύο περίπου μηνών λόγω της προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία του Κορωναϊού. Έτσι, με έκδηλα τα συναισθήματα χαράς, ευλαβείς πιστοί και προσκυνητές, προσήλθαν και στις δύο Θείες Λειτουργίες που τελέστηκαν στον νεόδμητο Ιερό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, προσευχόμενοι ως ένα Σώμα, ευχαριστώντας και δοξολογώντας τον Άγιο Θεό και μετέχοντας με πλήρη συνείδηση και ελευθερία στη Θεία Λατρεία για να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.  
Όλοι όσοι εκκλησιάστηκαν διακρίθηκαν για την υποδειγματική στάση που υπέδειξαν στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων, που έχουν θεσπιστεί, με τη συμβολή των εθελοντών που υπήρχαν για την ευταξία και την διευκόλυνση όλων. Ο Ιερός Ναός πληρώθηκε με πιστούς έως του αριθμού των 50, με τα καθίσματα να έχουν διαμορφωθεί ανάλογα ενώ όσοι δεν μπόρεσαν να μετέχουν της Θείας Λατρείας εντός του Ναού, παρέστησαν στον προαύλειο χώρο, τηρώντας τις κατάλληλες αποστάσεις μεταξύ τους.
Με λόγια αγάπης και εμφανώς συγκινημένος ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Μακάριος Τσιμέρης ευχαρίστησε εκ μέρους των Πατέρων τους πιστούς για τη συμμετοχή τους, εκφράζοντας προς όλους μία μεγάλη και αληθινή συγνώμη για όσα συμβαίνουν παρά τη θέλησή μας. «Μας έλειψαν τα πρόσωπά σας, μας έλειψε η επικοινωνία και η επαφή με όλους, θα δώσει ο Θεός να είμαστε και πάλι όλοι μαζί, όπως» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα ότι η Εκκλησία ανέκαθεν ανταποκρίνεται με ευθύνη στις όποιες δυσκολίες εμφανίζονται, γνωρίζει από υπακοή και ταπείνωση, και εκφράζει την ανυπόκριτη αγάπης δείχνοντας απεριόριστο ενδιαφέρον της για τα παιδιά της.
Η σημερινή ημέρα όμως είναι ιδιαίτερη για τον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου και για έναν επιπλέον λόγο. Σαν σήμερα, συμπληρώνονται 11 χρόνια από τα εγκαίνια του περικαλλούς Ιερού Ναού που δεσπόζει στο τέλος της νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο και τον Κτήτορα του Ναού μακαριστό πατέρα Βασίλειο Καραστέργιο.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και στο τέλος εψάλη Τρισάγιο υπέρ ανάπαυσης των ψυχών από την πανδημία του Κορωναϊού.


X