Καλωσορίζοντας τα Χριστούγεννα

Καλωσορίζοντας τα Χριστούγεννα

«Υπόδεξαι Βηθλεέμ», «Μέγα και Πάραδοξον Θαύμα σε», «Ουρανός και η γή σήμερον προφητικώς ευφραινέσθωσαν». Με θαυμάσιους ύμνους που περιγράφουν το χαρμόσυνο γεγονός της Θείας Ενανθρωπίσεως, με τροπάρια που δημιουργούν ρίγη συγκινήσεως και με παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα καλωσόρισαν τα Χριστούγεννα οι Ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, το απόγευμα του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου 2017.
Στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αποστολικής Μητροπόλεως της Θεσσαλονίκης και εν μέσω σκαλωσιών που στήθηκαν για την αγιογράφηση του Παντοκράτορα του Τρούλου, η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που παρουσίασε άψογα ο κ. Νίκος Παπαχρήστος, άνοιξε με τις γλυκές φωνές της παιδικής χορωδίας του Ναού «Αγγελικές Φωνές» υπό τη διεύθυνση της κ. Χρύσας Καβάση, η οποία τραγούδησε κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Στη συνέχεια του εορταστικού προγράμματος ο βυζαντινός χορός του Ναού «Φώτιος ο Μέγας» υπό τη διεύθυνση του χοράρχου και Πρωτοψάλτου κ. Στυλιανού Ζαχαρίου έψαλλε ύμνους και τροπάρια των Χριστουγέννων, προετοιμάζοντας τους συμμετέχοντες για τον ερχομό της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες προσευχής και κατάνυξης.
Η Γιορτή συνεχίστησε στον κάτω όροφο του Ναού, όπου πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά των Κατηχητικών, τα οποία παρουσίασαν θαυμάσια ένα θεατρικό δρώμενο «Τα Χριστούγεννα του μπαρμπά Πανώφ» και έστειλαν δυνατά το μήνυμα της απλότητας και της αγάπης. Ο ερχομός του Κυρίου και η αγάπη που σκόρπισε στον κόσμο, το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων, μέσα από τα αθώα μάτια των παιδιών, τα οποία ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του ο π. Μακάριος μαζί με τον π. Θεοδόσιο, αμφότεροι Εφημέριοι του Ναού, μοιράζοντας σε όλα δώρα. Μαζί με τις καθιερωμένες ευχές, εξέφρασαν και τις θερμές ευχαριστίες τους σε όλους όσοι συμμετείχαν στην όμορφη αυτή γιορτή, τα παιδιά, τους κατηχητές και τους ιεροψάλτες καθώς και τους ενορίτες που πάντοτε στηρίζουν την προσπάθεια του Ναού με την ενεργή συμμετοχή τους.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η λειτουργία bazzar, τα έσοδα του οποίου θα στηρίξουν το ενοριακό συσσίτιο.X