Ανακοίνωση για τις Live μεταδόσεις των Ι. Ακολουθιών

Ανακοίνωση για τις Live μεταδόσεις των Ι. Ακολουθιών

Προς τους αγαπητούς και ευλαβείς ενορίτες μας

Αγαπητοί μας αδελφοί,

Τον τελευταίο καιρό όλοι μας βιώνουμε στιγμές μίας πρωτόγνωρης κατάστασης εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού και όλων των συνεπειών που απορρέουν απ’ αυτήν.
Η Εκκλησία ως φιλόστοργη μάνα, που αγωνίζεται εκατοντάδες χρόνια για την επικράτηση της αλήθειας και του Φωτός του Τριαδικού Θεού, με θυσιαστικό φρόνημα και βαθύ πόνο ψυχής έκανε την υπακοή της και σεβάστηκε τα μέτρα της Κυβερνήσεως στο πλαίσιο της προφύλαξης της δημόσιας υγείας.
Στην Εκκλησία του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, όπως και σε όλες φυσικά τις Εκκλησίες της πατρίδας μας, με ερμητικά κλειστές τις πύλες της και χωρίς την παρουσία των πιστών τελέστηκαν το Μυστήριο των Μυστηρίων, δηλαδή η Θεία Λειτουργία και διάφορες Ιερές Ακολουθίες.
Αξιοποιώντας και τη χρήση του διαδικτύου, μέσα από την Ιστοσελίδα μας αλλά και την σελίδα στο Facebook σας μεταδώσαμε διάφορες στιγμές από την Λειτουργική μας ζωή και τον υμνολογικό μας πλούτο προκειμένου να κρατήσουμε ζωντανή την κοινωνία μας μεταξύ μας και αναμμένη τη φλόγα της ελπίδας για την πολυπόθητη ένωση όλων μεταξύ μας και έπειτα ως ένα Σώμα με τον Θεό. Δεν προβάλλαμε ζωντανά τις Θείες Λειτουργίες διότι θεωρήσαμε ότι δεν θα πρόσφερε τίποτα περισσότερο στον καθένα μας και σίγουρα η παρακολούθηση δεν αντικαθιστά την αληθινή κοινωνία μεταξύ μας.
Τούτες τις ημέρες οι Πατέρες σας δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να προσεύχονται για όλους εσάς και για τον καθένα σας ξεχωριστά, να δέονται προς τον Αναστάντα Κύριο μας επικαλούμενοι τις πρεσβείες του Προστάτου και Εφόρου μας Αγίου Φωτίου του Μεγάλου και να ικετεύουν για τη στιγμή εκείνη που όλοι μαζί θα αξιωθούμε και πάλι να μετέχουμε της Θείας Λειτουργίας, να κοινωνήσουμε το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου της Δόξης και να δοξολογήσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας το πάντιμον Όνομά Του.

Χριστός Ανέστη Αδελφοί μας

Ο Προϊστάμενος και οι Εφημέριοι του ΝαούX