“Όταν η αγάπη γίνεται προσφορά στον συνάνθρωπ

“Όταν η αγάπη γίνεται προσφορά στον συνάνθρωπ

Η Εκκλησία φιλανθρώπως πάντοτε κινούμενη έχει δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τις ανάγκες των αδύναμων αδελφών μας. Όχι μόνο στον καιρό της κρίσης αλλά διαχρονικά δεν έχει κλείσει ποτέ τα μάτια της και δεν έχει αποστρέψει το πρόσωπό της από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί αδελφοί μας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, αθόρυβα και ουσιαστικά, ο Ιερός Ναός Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, στηρίζει μέσα από τις οργανωμένες δομές του όπως το ενοριακό συσσίτιο, εκατοντάδες ευρισκόμενους σε δύσκολη θέση συνανθρώπους μας, με τη διανομή τόσο φαγητού όσο και δεμάτων τροφίμων.

Μία συνεχή δραστηριότητα που την ενισχύουν μέσα από το πλούσιο υστέρημά του ο πιστός λαός, οι ενορίτες του Αγίου Φωτίου, συμμετέχοντας στην χαρά της προσφοράς αγάπης και αλληλεγγύης.

Ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης Μακάριος Τσιμέρης εκφράζει ευγνωμόνως τις ευχαριστίες του πρωτίστως στον πιστό λαό για την ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή του, στους εθελοντές των δομών του Ναού για τον καθημερινό κόπο και μόχθο τους. Επίσης ευχαριστεί την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας και τον Ηγούμενο αυτής Σεβ. Μητροπολίτη Μιλήτου κ. Απόστολο, τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης και τον Προϊστάμενο αυτού Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο, τους εκπροσώπους των πολιτικών αρχών, την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης κ. Λεωνίδα Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του Ιεραποστολικού Συνδέσμου “Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός” κ. Δημήτριος Ασλανίδης και την κα Κυριακή Φράγκου. Ακόμη ευχαριστεί τα Super Market “ΜΑΣΟΥΤΗΣ”, την Εταιρεία Φαρμακευτικών Προϊόντων “Αρλετέκτ” και τους Φούρνους “Κοσμάς” για την ευγενική προσφορά τους.X