Χριστούγεννα: Η Γιορτή της αγάπης, της προσφοράς, της αλληλεγγύης

Χριστούγεννα: Η Γιορτή της αγάπης, της προσφοράς, της αλληλεγγύης

Τα Χριστούγεννα αποτελούν αναμφισβήτητα μια μεγάλη γιορτή. Μια γιορτή της αγάπης, της χαράς και της αισιοδοξίας που σκορπά η Θεία Γέννηση του Σωτήρος Χριστού, μέσα στην οποία αναγεννάται ο άνθρωπος! Γιατί είναι ανάγκη να γεννηθεί και πάλι ο Χριστός, για να σκηνώνει σε κάθε καθαρή καρδιά και να ευλογήσει τη ζωή του ανθρώπου που παλεύει για να σταθεί όρθιος σε μία δύσκολη από κάθε άποψη πραγματικότητα.

Ο Χριστός αγαπά να γεννιέται στις καρδιές των ανθρώπων! Αυτές οι καρδιές, μικρών και μεγάλων, άνοιξαν και στην φετινή και ιδιαίτερα όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης, που προαναγγέλει τον Ενανθρωπήσαντα Κύριο που θα γεννηθεί σε λίγες ημέρες!

Μετά τον εκκλησιασμό, η κατακόμβη του Ναού πλημμύρισε από μελωδίες και καλαντισμούς από την παιδική χορωδία «Αγγέλων Φωνές», από τους θεσπέσιους βυζαντινούς ύμνους από τον Χορό Ιεροψαλτών, από το θεατρικό δρώμενο των κατηχητόπουλων και τη μεστή και θεολογική ομιλία, με την άψογη παρουσίαση από την κα Ειρήνη Μούτσα.

Ενορίτες και προσκυνητές συμμετείχαν χειροκροτώντας θερμά τους συντελεστές και ιδίως τα μικρά παιδιά που μέσα από την αγνότητα και τον αυθορμητισμό τους σκόρπισαν την ελπίδα και την αισιοδοξία.

Στο τέλος οι Ιερείς του Ναού, ο π. Μακάριος και ο π. Θεοδόσιος, επικεφαλής των Κατηχητικών, ευχαρίστησαν θερμά όλους τους συντελεστές για την όμορφη γιορτή, μοίρασαν δώρα στα μικρά παιδιά και ευχήθηκαν καταλλήλως ενόψει της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Αγίων Χριστουγέννων.

Η Εκκλησία του Χριστού που παροικεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη, εκτός από την πρώτιστη αποστολή της, που είναι η αγιαστική και η σωστική, εκφράζει διά έργων την ουσιαστική μέριμνα της για τις βιοτικές ανάγκες όλων των αδελφών, ιδίως των τελευταίων ετών ένεκα της οικονομικής κρίσης, που αυτές έχουν αυξηθεί.

Δεν είναι λίγες οι Ενορίες που προσπαθούν να απαλύνουν τον πόνο αυτών των ανθρώπων και να πραγματώσουν την αγάπη στο πλησίον, λειτουργώντας φιλανθρωπικές δομές, όπως Συσσίτιο και διανομή τροφίμων ανά συχνά χρονικά διαστήματα.

Μία τέτοια προσπάθεια πραγματοποιείται και στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης, με την ευλογία και την προτροπή του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλοθέου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της ενθρονίσεως του έθεσε τη στήριξη στον πάσχοντα ως πρώτη προτεραιότητα, δίδοντας τις απαραίτητες κατευθυντήριες οδηγίες προς τις Ενορίες της Μητροπόλεώς του.

Έτσι οι Πατέρες του Ναού και μία μεγάλη ομάδα εθελοντών που εκδαπανώνται καθημερινώς στη διακονία της θυσιαστικής αγάπης και προσφοράς διένειμαν δέματα τροφίμων σε πολλούς αδύναμους αδελφούς μας χάριν στη στήριξη πολλών επώνυμων και ανώνυμων, κάνοντας τις γιορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου πιο όμορφες και γεμάτες από αγάπη και ζεστασιά.

Ιδίως οι ευλαβείς πιστοί, ενορίτες και προσκυνητές, οι οποίοι στηρίζουν με κάθε τρόπο από το υστέρημά τους τους αναγκεμένους αδελφούς τους, δεχόμενοι τις θερμές ευχαριστίες των Ιερέων, των Μελών των Επιτροπών που εργάζονται άοκνα προς αυτή την κατεύθυνση.

Μεταξύ των πιστών, τη προσπάθεια στήριξαν με θέρμη: η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, η Φαρμακευτική Εταιρία Allertec, η Εταιρία Αραμπατζής Μιχαήλ Α.Β.Ε.Ε «Ελληνική Ζύμη», η Εταιρία FAMA FOOD SERVICE A.E – Κ. Πέττας, η Αποθήκη Τροφίμων Θεσσαλονίκης, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Π.Κ.Μ. κα Μελίνα – Μαρία Δερμεντζοπούλου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης Σ.Π.Ε. κ. Σπύρος Νικολαΐδης, το Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας με την πρόνοια του κ. Ντίνου Κωστόπουλου και των συνεργατών του, η Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης και το 5ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, τους οποίους και ευχαρίστησαν καθηκόντως οι Πατέρες εκ μέρους του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου και Ποιμενάρχου της αγιοτόκου πόλεως.X