Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου

Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου

Υποδοχή Τιμίου Ξύλου, στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και πάνδημος εορτασμός της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (10 – 14 Σεπτεμβρίου).
Εν όψει της μεγάλης Εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου), την οποία ο Ιερός Ναός πανηγυρίζει όλως ιδιαιτέρως με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια, θα έχουμε τη μεγάλη ευλογία της υποδοχής του Τιμίου Ξύλου, το Οποίο θα κομίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνας, το εσπέρας στις 7 μ.μ. στα προπύλαια του περικαλλούς Ιερού μας Ναού.
Ο πάνδημος εορτασμός και η λαμπρή Υποδοχή, τελούνται υπό τις πατρικές ευλογίες και την σεπτή αδεία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, κ.κ. Ανθίμου.
Το Τίμιο Ξύλο, το οποίο θα τεθεί για προσκύνηση προς αγιασμό και ευλογία των Ορθοδόξων Χριστιανών,  θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 και μετά τον Εσπερινό, την Παράκληση και τους Χαιρετισμούς προς τον Τίμιο Σταυρό, το εσπέρας στις 6:30 μ.μ. θα αναχωρήσει.
Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου (Μνήμη του αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης) θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής ενώ το απόγευμα στις 6:30 μ.μ. εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Σμύρνης με τίτλο: «1922 – 2022: Μικρασία μου αγαπημένη!»


X