Τιμή και Αιώνια Δόξα στους ήρωες του 21

Τιμή και Αιώνια Δόξα στους ήρωες του 21

Πάνω στο λαβωμένο σώμα τους και στις σοφές διδαχές τους χτίστηκε η Πατρίδα! Από κοντά να ευλογεί τον Αγώνα του Έθνους και η Παναγιά μας, η Υπέρμαχος Στρατηγός, με το σωτήριο μήνυμα του Ευαγγελισμού, την αρχή του Κεφαλαίου της σωτηρίας του κόσμου, κατά το οποίο ο Θεός σαρκούται και η σάρκα θεούται.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, σήμερα, 25η Μαρτίου 2021, 200 χρόνια μετά την έναρξη της ελληνικής επαναστάσεως που μέσα από έναν αιματηρό αγώνα οδήγησε στην ελευθερία του Έθνους μας, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, και Δοξολογία για την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας.

Ανεγνώσθη επίσης το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την συμπλήρωση διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι Πατέρες του Ναού μετέφεραν τις ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και έστω μέσω του διαδικτύου μετέφεραν την εικόνα στους ευσεβείς πιστούς, τους οποίους προέτρεψαν να ψάλλουν τον εθνικό μας ύμνο.

Ανεξαρτησία, Ομοψυχία, Ιστορική Μνήμη κατευοδώνουν το ταξίδι της Ελλάδας προς τον τρίτο αιώνα της Ελευθερίας της για να καλπάζει ισχυρή στο μέλλον με πίστη στον Τρισάγιο Θεό.

 X