Τα Άγια Θεοφάνεια…σήμερον αγιάζεται η φύσις και φωτίζεται η κτήσις

Τα Άγια Θεοφάνεια…σήμερον αγιάζεται η φύσις και φωτίζεται η κτήσις

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Θείας Επιφανείας και στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης.

Πλήθος ευσεβών πιστών προσήλθε στον περικαλλή Ιερό Ναό για να λάβει την ευλογία του Επιφανέντος Θεού και να μετάσχει της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού.

Στη συνέχεια τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην νέα παραλία Θεσσαλονίκης, πλησίον του Μεγάρου Μουσικής, όπου παρά τον δυνατό αέρα, η παρουσία του λαού ήταν αθρόα και συγκινητική, ενώ δύο τολμηροί κολυμβητές αψήσαν κρύο και αέρα και βούτηξαν για να λάβουν την ευλογία του Σταυρού!

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας οι πατέρες του Ναού μετέφεραν τις εόρτιες ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου στους εκπροσώπους των πολιτικών αρχών, στον Βουλευτή κ. Στράτο Σιμόπουλο και στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης κ. Γεώργιο Κομνηνό, στους εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας καθώς και σ’ όλο το πιστό λαό, τονίζοντας ο επιφανής Κύριος μας να ευλογεί και να αναγεννά τον τόπο μας και την πατρίδα.

Ιδιαιτέρως σε όσους ασκούν δημόσια διοίκηση να αγωνίζονται για την επικράτηση της ειρήνης και της διατήρησης της ενότητας και το κάθε τους βήμα να είναι προς όφελος του λαού και κάτω από την σκέπη του Θεού.

Αγιασμός τελέστηκε επίσης και στο παρακείμενο παιδικό κολυμβητήριο Swim College, με τη συμμετοχή των μικρών κολυμβητών, τους οποίους ευλόγησαν και συνεχάρησαν οι Πατέρες και ευχαρίστησαν για την πρόσκληση τους υπευθύνους κ.κ. Ιωάννη Αποστόλου, Λάκη Παρασκευόπουλου και Νικολάου Μεταλίδη.

 X