Τα Άγια Θεοφάνεια – Ο Αγιασμός των υδάτων

Τα Άγια Θεοφάνεια – Ο Αγιασμός των υδάτων

Με λαμπρότητα και με πάνδημη τη συμμετοχή των ευσεβών πιστών εορτάστηκε και φέτος, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων και τελέστηκε ιεροπρεπώς η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο πολεμικό πλοίο «Βέλος», το οποίο είναι αγκυροβολημένο στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, πλησίον του Ιερού Ναού του Αγίου Φωτίου. Στην τελετή παρέστησαν ο Κυβερνήτης Αρχιπλοίαρχος κ. Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος και το πλήρωμα του Πλοίου, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, οι Βουλευτές κ.κ. Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Στράτος Σιμόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Χάρης Αηδονόπουλος ως εκπροσώπου του Δημάρχου, κ.α. Λόγω του δυνατού ανέμου δεν βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού για τον Σταυρό αλλά συγκινητική ήταν η αθρόα συμμετοχή των πιστών που παρακολούθησαν την τελετή αγιασμού των υδάτων με τον π. Μακάριο να μεταφέρει τις θερμές ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Στο κήρυγμά του τόνισε ότι ο Κύριος με το βάπτισμα παρέχει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να απεκδυθεί τον παλιό του εαυτό, τον νεκρωμένο από την αμαρτία, και να ενδυθεί τον καινούργιο. Με το βάπτισμα αρχίζει μία νέα ζωή με τη Χάρη του Παναγίου Πνεύματος και τις δωρεές Του.

Λίγο νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η τελετή της ρίψης του Σταυρού στο Κολυμβητήριο «Ποσειδώνιο», με τους μικρούς αθλητές να συναγωνίζονται για τη μεγάλη ευλογία, παρουσία του προέδρου της Διοίκησης κ. Τριανταφύλλου Πέτρογλου, όπως και στην μικρή πισίνα Swim College, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη μαζί τους γονείς των.X