Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Πανηγυρικά τιμήθηκε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου στη νέα παραλία η ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου 2023.
Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου των όλων Ιερών Ακολουθιών της κυριωνύμου ημέρας και της λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας του Αγίου προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος και κήρυξε εμπνευσμένα τον θείο λόγο προς το πυκνό εκκλησίασμα που προσήλθε με ευλάβεια να προσευχηθεί και να λάβει τη χάρη του σύγχρονου Αγίου της Ορθοδοξίας!
Ο Σεβ. κ. Θεολόγος εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τον Παναγιώτατο για την πρόσκληση και τους Ιερείς του Ναού για τη φιλοξενία αλλά και για την ευκαιρία να συνεορτάσει με τους ευλαβείς ενορίτες και προσκυνητές της Θεσσαλονίκης τον Άγιο Λουκά, που τιμάται στην Ενορία του Αγίου Φωτίου ως δεύτερη πανήγυρη.
Παραμονή τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Παν. Αρχιμ. Ιακώβου Αθανασίου με τη συμμετοχή Ιερέων και Ιεροδιακόνων ενώ και τις δύο μέρες τους ύμνους απέδωσαν με θαυμάσιο τρόπο οι χοροί των Ιεροψαλτών του Ναού.


X