Πανηγυρικός εορτασμός της Αποδόσεως του Πάσχα στον Ι.Ν. Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρικός εορτασμός της Αποδόσεως του Πάσχα στον Ι.Ν. Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Με χαρά προσήλθαν οι ευσεβείς πιστοί, ενορίτες και προσκυνητές, στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης για να μετέχουν στην Ιερά Αγρυπνία που τελέσθηκε επί την Απόδοση της κορυφαίας εορτής του Πάσχα, το βράδυ της 26ης Μαΐου τ.έ.

Ο Αναστάσιμος Παιάνας «Χριστός Ανέστη» ήχησε για τελευταία φορά, μα δημιούργησε όμορφα συναισθήματα αγάπης, γαλήνης και ασφάλειας που πηγάζουν από το μέγα και θαυμαστό γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Μπορεί λόγω των μέτρων η κορύφωση της σταυροαναστάσιμης πορείας να τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών αλλά την τελευταία ημέρα της Πασχάλιας Περιόδου, που εορτάζεται η Απόδοση της Εορτής, οι πιστοί τηρώντας τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη», μοιράστηκαν τη χαρά και την ελπίδα που σκόρπισε η Ανάστασή Του, μοιράστηκαν την αναστάσιμη εμπειρία της Θείας Λειτουργίας και ενώθηκαν ως ένα Σώμα της Αγίας Εκκλησίας.

Ακόμη έλαβαν και το Άγιο Φώς, όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να το λάβουν τις προηγούμενες ημέρες, προς ευλογία και προστασία όλων.

Τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου μετέφεραν ο Προϊστάμενος και οι Εφημέριοι του Ναού, ευχόμενοι σε όλους να μην περάσει ο πιστός λαός του Θεού παρόμοια δοκιμασία και ιδιαιτέρως τον χωρισμό του από τη Μάνα Εκκλησία και το Μυστήριο των Μυστηρίων, τη Θεία Ευχαριστία.X