Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Φώτιο

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Φώτιο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέστηκε o μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου επί την ιερά μνήμη του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης.

Πλήθος ευσεβών πιστών πλήρωσε τον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου στη νέα παραλία της συμπρωτεύουσας, το απόγευμα της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2018, για να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή και το σεβασμό στη μεγάλη αυτή πνευματική μορφή της Ορθοδοξίας.

Σε συνέχεια του προγράμματος των πανηγυρικών εορταστικών και λατρευτικών εκδηλώσεων με τίτλο «Ιερά Φώτια 2018», στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβε μέρος ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης και εορτάζων π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης, πλειάδα Ιερέων τόσο από την Θεσσαλονίκη όσο και από όμορες Μητροπόλεις και Ιεροδιάκονοι.

Ο Παναγιώτατος κ. Άνθιμος στη σύντομη αλλά και περιεκτική προσλαλιά του ωμίλησε για την μεγάλη μορφή του Μεγάλου Φωτίου, του ανθρώπου των γραμμάτων και της επιστήμης, της Ορθόδοξης διδασκαλίας και της μεγίστης προσφοράς υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προσευχόμαστε στον Τριαδικό Θεό για την ειρήνη, την αγάπη και την ενότητα επικαλούμενος τις πρεσβείες του τιμώμενου Αγίου που δοξάζεται σε έναν μεγάλο και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό.

Οι πιστοί συνέρρεαν συνεχώς για να προσκηνύσουν την Ιερή Εικόνα του Αγίου Φωτίου και να καταθέσουν τα αιτήματα τους σε έναν Άγιο που άφησε ξεχωριστή σφραγίδα στην ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τον Παναγιώτατο, τους Ιερείς και τον πιστό Λαό για την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή τους, ευχαρίστησε στο τέλος εκ μέρους των Πατέρων του πανηγυρίζοντος Ναού ο π. Μακάριος, ευχόμενος ο Άγιος Φώτιος να σκέπει τα διαβήματα όλων.

 

 X