Ο Θρίαμβος της Ορθοδοξίας, της Ορθής Πίστης, της Αληθείας!

Ο Θρίαμβος της Ορθοδοξίας, της Ορθής Πίστης, της Αληθείας!

Με την δέουσα τάξη, λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Α΄ Κυριακή των Νηστειών, η μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως των Θεσσαλονικέων.

Αν και είναι η πρώτη Κυριακή της κατανυκτικής περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εντούτοις προβάλλει η Γιορτή της Ορθοδοξίας, η Γιορτή της αληθείας, που εορτάζεται λαμπρώς και πανηγυρίζεται καταλλήλως από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς όπου γης!

Το πρωί εψάλλει η Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια, με την συμμμετοχή ενοριτών και προσκυνητών, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, τηρουμένων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Στην λαμπρή Λειτουργία παρέστη συμπροσευχητικώς και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, τον οποίο ευχαρίστηκε καθηκόντως ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Μακάριος Τσιμέρης, για την υποστήριξή του στον φιλανθρωπικό τομέα της Ενορίας και του πρόσφερε σε ένδειξη ευγνωμοσύνης το Ιερό Εικόνισμα του Μεγάλου Φωτίου, αφενός για να τον ενισχύει στα καλά έργα προς όφελος των Θεσσαλονικέων, αφετέρου για να του παρέχει την σοφία του Αγίου στα βήματά του στην Πόλη του Αγίου Δημητρίου!

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας εκ μέρους των Πατέρων του Ναού ο π. Μακάριος μίλησε για τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας και για την ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων ύστερα από την μακρά περίοδο της Εικονομαχίας. Προέτρεψε τους πιστούς να μνημονεύουν τους Πατέρες που έδωσαν σκληρούς αγώνες για την Ορθοδοξία αλλά και να προσεύχονται διαρκώς στον φιλάνθρωπο Θεό για τα δεινά που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Κατά την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας  πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των Ιερών Εικόνων πέριξ του Ιερού Ναού και αναγνώσθηκε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Τους ύμνους των Ιερών Ακολουθιών απέδωσαν θαυμάσια οι Ιεροψάλτες κ.κ. Σπυρίδων – Στυλιανός Παπακώστας και  Μιχαήλ Αναστασίου.X