Ο Εορτασμός του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, προστάτου της Ενορίας μας

Ο Εορτασμός του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, προστάτου της Ενορίας μας

Χαίρει και πανηγυρίζει η Ενορία του πάνσεπτου Ιερού Ναού του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης, Πατριάρχου Κωνσταντινούπολεως, τον προστάτη του Μέγα Φώτιο, ομολογητή της πίστεως και ισαπόστολο, ο οποίος ανεδείχθη λαμπρός και πάμφωτος της Εκκλησίας φωστήρ.

Η ιερά μνήμη του Αγίου Φωτίου πανηγυρίστηκε φέτος και με το ξεχωριστό γεγονός της ελεύσεως της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Γοργοϋπηκόου (πιστό αντίγραφο), η οποία φιλοτεχνήθηκε από Πατέρες της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους, και θα παραμείνει μόνιμα στον Ιερό Ναό προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Τελέστηκαν με κατάνυξη Θείες Λειτουργίες, η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου πέριξ του Ναού, το κτητορικό μνημόσυνο κατά το οποίοι άπαντες προσευχήθηκαν για την ανάπαυση των ψυχών, Ιερέων, Επιτρόπων και Συνδρομητών, Παρακλήσεις και οι Χαιρετισμοί προς τον Άγιο, ο οποίος είναι και προστάτης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Προς τους άρχοντες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συμμετείχαν στον τριήμερο λαμπρό εορτασμό, μεταξύ των οποίων οι Βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης κ.κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας, Στράτος Σιμόπουλος και κα Άννα Ευθυμίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου κ. Κωνσταντίνος Ιακώβου και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Λύσης κ.κ. Γεώργιος Κομνηνός και Συμεών Παναγιωτίδης, ο Προϊστάμενος του Ναού τους ευχήθηκε, ζητώντας τους να πορεύονται τιμώντας την εμπιστοσύνη του λαού και αγωνιζόμενοι για τα δίκαια του.

Μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και συνεχάρη κατά πρώτον τον πιστό λαό του Θεού που προσήλθε παρά το δριμύ κρύο και εν δευτέροις ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες, ιεροψάλτες, επιτρόπους, εθελοντές και διακονητές για τους κόπους τους αλλά και για την αρτιότητα των λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων της πανηγύρεως.X