Ομιλία Καθηγουμένου Μαξίμου στα «Ιερά Φώτεια»

Ομιλία Καθηγουμένου Μαξίμου στα «Ιερά Φώτεια»

Με τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2020, η δεύτερη κατά σειρά πνευματική ομιλία στο πλαίσιο των «Ιερών Φωτείων» 2020, στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης.
Μετά την τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού, σε έναν κατάμεστο από πιστούς ενορίτες και προσκυνητές Ιερό Ναό, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Διονυσίου εν Ολύμπω, Παν. Αρχιμ. π. Μάξιμος, με θεολογικό λόγο και αντλώντας παραδείγματα και εμπειρίες από τους Πατέρες της Εκκλησίας μας ανέπτυξε το θέμα της Μετανοίας, ενισχύοντας και ενδυναμώνοντας τους πιστούς στον πνευματικό αγώνα που δίνουν καθημερινά.
Εκ μέρους του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ανθίμου οι Πατέρες του Ναού ευχαρίστησαν θερμά τον Ηγούμενο π. Μάξιμο για τον κόπο του να προσέλθει στον Ναό του Αγίου Φωτίου και να καταθέσει λόγους οικοδομής και ενισχύσεως που πληρώνουν την καρδιά, αναδεικνύοντας παράλληλα το μεγαλείο της μετανοίας ως προϋπόθεση σωτηρίας και μετοχής ενός εκάστου στην Καινή Κτίση.
Στο τέλος άπαντες οι πιστοί έλαβαν την πατρική ευλογία του Αρχιμ. Μαξίμου.


X