Ομιλία Ιερομονάχου Φιλίππου στα «Ιερά Φώτεια» 2024

Ομιλία Ιερομονάχου Φιλίππου στα «Ιερά Φώτεια» 2024

Με τις ευχές και την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου συνεχίστηκαν τα «Ιερά Φώτεια» στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης, τα οποία περιλαμβάνουν πνευματικές ομιλίες Αγιορειτών Πατέρων.
Αυτή τη φορά, το απόγευμα της Δ’ Κυριακής των Νηστειών, ομιλητής ήταν ο Ιερομόναχος π. Φίλιππος, Γέροντας του Ιερού Κελλίου των Θωμάδων Αγίας Άννης του Αγιωνύμου Όρους, ο οποίος μίλησε μετά την τέλεση του Κατανυκτικού Εσπερινού με θέμα: «Η θεραπεία κατά τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος».
Μια ενδιαφέρουσα ομιλία, βασισμένη στους Αγίους και Πατέρες της Εκκλησίας μας, που στόχο έχει να ενισχύσει το φρόνημα και τον πνευματικό αγώνα των πιστών καθώς οδεύουμε προς την ολοκλήρωση της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Στο τέλος, μάλιστα, ο π. Φίλιππος έψαλλε μαζί με το εκκλησίασμα το «Τη υπερμάρχω», επικαλούμενος τη σκέπη της Παναγίας και την προστασία της από παντός κακού και δεινών. 
Τελέστηκε επίσης και ειδική δέηση από τους Πατέρες υπέρ καταπαύσεως των πολέμων ανά τον κόσμο και κυριαρχία της ειρήνης που παραμένει ζητούμενο.
Οι Πατέρες του Ναού ευχαρίστησαν εγκάρδια τον ομιλητή για την αποδοχή της πρόσκλησης να προσέλθει και φέτος στα «Ιερά Φώτεια» ο αγαπητός Γέροντας και ανακοίνωσαν την τελευταία ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου 2024 με ομιλητή τον Ιερομόναχο Δημήτριο εκ της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους.
Την ίδια ημέρα με ώρα έναρξης 7 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί και η τελευταία ομιλία από τον Οσιολογιώτατο Μοναχό π. Χριστοφόρο Ιβηρίτη.
 


X