Ολοκλήρωση των Ιερών «Φωτίων» με ομιλία του Ηγουμένου Εσφιγμένου

Ολοκλήρωση των Ιερών «Φωτίων» με ομιλία του Ηγουμένου Εσφιγμένου

Ολοκληρώθηκαν και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία οι πνευματικές ομιλίες στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, με τον τίτλο Ιερά «Φώτια 2019», με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.
Το εσπέρας της Ε’ Κυριακής των Νηστειών, ετελέσθη ο Κατανυκτικός Εσπερινός,στον ως άνω Ιερό Ναό, στον οποίο συμμετείχαν ευσεβείς πιστοί, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν λόγω της δυνατής βροχής.
Την τελευταία ομιλία πραγματοποιήσε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Παν. Αρχίμ. Βαρθολομαίος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Νηστεία και πνευματικός αγώνας».
Τον σεβαστό Γέροντα άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  πιστοί και προσκυνητές που προσήλθαν στον νεόδμητο Ιερό Ναό της νέας παραλίας, ώστε να θωρακιστούν και να ενισχυθούν πνευματικά προς την κορύφωση του θείου δράματος, που περνά από τον Σταυρό και ολοκληρώνεται με την Ανάσταση.
Εκ μέρους των Πατέρων του Ναού ο π. Μακάριος ευχαρίστηκε ευγνωμόνως τον Ηγούμενο Βαρθολομαίο για την ψυχοφέλιμη ομιλία του ενώ τέλος άπαντες πήραν την ευχή του Γέροντος.
Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έψαλλε ο αδελφός και αντιπρόσωπος της Μονής Ιερόμανοχος Γαβριήλ.


X