Με Εθνικό παλμό η έναρξη των «Iερών Φωτίων» 2018

Με Εθνικό παλμό η έναρξη των «Iερών Φωτίων» 2018

Πανδήμως και με την ανάλογη μεγαλοπρέπεια ξεκίνησαν οι πανηγυρικές εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
Το πρωί της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία της οποίας προεξήρχε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος της Ιερά Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης, ο οποίος κατά το κήρυγμα του μίλησε περί της μεταστροφής και της μετανοίας του Ασώτου υιού και της μετάνοιας. Στο τέλος αυτής εκ μέρους των Πατέρων του Ναού ο π. Μακάριος ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη για την παρουσία του και την εκπροσώπηση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ανθίμου, του οποίου μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες.
Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Φωτίου με τη συμμετοχή του κόσμου, παρά τη βροχή που έπεφτε, η οποία στο πέρασμα της από τις γειτονιές της πολυπληθής Ενορίας ευλόγησε τα σπιτικά των πιστών. Σε αυτήν συμμετείχαν η Στρατιωτική Μπάντα του Γ’ Σ.Σ., τα σώματα ασφαλείας και οι κυρίες του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Στο τέλος για να δηλώσουν το παρόν για το σημερινό συλλαλητήριο στην Αθήνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας άπαντες έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και το «Μακεδονία ξακουστή» προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και έκφραση έντονων συναισθημάτων.

 X