Λαμπρός Εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Λαμπρός Εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Το «Πάσχα του Καλοκαιριού» όπως χαρακτηρίζεται να ονομάζεται η εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και της μεταστάσεώς Της εις τους Ουρανούς εορτάζεται μεγαλοπρεπώς και πανδήμως σε όλους τους Ιερούς Ναούς της οικουμένης, πολύ παραπάνω στην πατρίδα μας που ευλαβείται το ιερό πρόσωπό της, με τους πιστούς να επικαλούνται το άγιο όνομά Της.
Έτσι και στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης τελέστηκαν οι Ακολουθίες της Παρακλήσεως, του Ιερού Ευχελαίου καθώς και των ιερών εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την υπερευλογημένη και την τιμιωτέρα των Χερουβείμ και των Σεραφείμ!
Οι Πατέρες του Ναού ευχήθηκαν καταλλήλως για τη μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης με τον Προϊστάμενο του Ναού να ευχαριστεί θερμά για άλλη μια φορά τους εθελοντές που διακονούν στο Συσσίτιο για την άρτια διανομή των δεμάτων αγάπης για το φετινό καλοκαίρι σε όλους τους πάσχοντες αλλά και όλους τους ενορίτες που στηρίζουν με θέρμη το φιλανθρωπικό έργο του Ναού. Παρακάλεσε δε το πλήρωμα να προσεύχεται για την υγεία του Γέροντος Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και δεύτερον να προσεύχεται στον Άγιο Θεό και στον πολιούχο της Θεσσαλονίκης Άγιο Δημήτριο σύντομα η Εκκλησία να αναδείξει νέο Ποιμενάρχη για να συνεχίσει το μεγάλο έργο που αφήνει πίσω ο Μητροπολίτης Άνθιμος. 
Τέλος, θερμές ευχαριστίες εξέφρασε προς του επιτρόπους, ευπρεπιστές και διακονητές για την άρτια διοργάνωση των λατρευτικών Ακολουθιών και ιδιαιτέρως τους Ιεροψάλτες του Ναού, τον Πρωτοψάλτη κ. Γεώργιο Ανδρικόπουλο και τον Λαμπαδάριο κ. Μιχαήλ Αναστασίου για τη θαυμαστή διακονία του ιερού αναλογίου.


X