Λαμπρά τα Άγια Θεοφάνεια

Λαμπρά τα Άγια Θεοφάνεια

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης εορτάστηκε με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού των υδάτων και η ρίψη του Σταυρού στην περιοχή της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης, μπροστά από το Μέγαρο Μουσικής, κατά την οποία, ένας τολμηρός νέος βούτηξε στα παγωμένα νερά για να πιάσει τον Σταυρό, καταχειροκροτούμενος από τους παρισταμένους. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η τελετή της ρίψης του Σταυρού και Κολυμβητήριο «Ποσειδώνιο», με τους μικρούς αθλητές να συναγωνίζονται για τη μεγάλη ευλογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το χιόνι και τη χαμηλή θερμοκρασία που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη η παρουσία του λαού ήταν αθρόα και συγκινητική.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας οι πατέρες του Ιερού Ναού μετέφεραν τις εόρτιες ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου στους εκπροσώπους του λιμενικού σώματος και της αστυνομίας καθώς και σ’ όλο το πιστό λαό, ο επιφανής Κύριος να ευλογεί, να φωτίζει και να αναγεννά τον τόπο μας και την πατρίδα μας.X