Ιερά Αγρυπνία επί των Εισοδίων της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Ιερά Αγρυπνία επί των Εισοδίων της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε το βράδυ της Τετάρτης 20 προς Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης με την τέλεση της Ιεράς Αγρυπνίας.

Κατά τη διάρκεια του Όρθρου εψάλησαν με θαυμαστό τρόπο οι Καταβασίες των Χριστουγέννων «Χριστός Γεννάται δοξάσατε…», με τους Πατέρες του Ναού να προσφέρουν θυμίαμα στο Ιερό Θυσιαστήριο, όπως η Κυρία Θεοτόκος προσφέρθηκε εις τα Άγια των Αγίων. Πρόκειται για μία παράδοση της αποστολικής Μητροπόλεως της Θεσσαλονίκης, την οποία καθιέρωσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κυρός Παντελεήμων ο Χρυσοφάκης, και διατηρήται έως και τις ημέρες.

Στο κατανυκτικό κλίμα οι πιστοί προσευχήθηκαν συμμετέχοντας με θέρμη στο Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, αναπέμποντας τις ικεσίες και τις ευεργεσίες τους προς την Κυρία Θεοτόκο, η οποία εισήλθε προς έκπληξη των Αγγέλων εις τα Άγια των Αγίων «Άγγελοι την Είσοδον της Πανάγνου, ορώντες εξεπλήττοντο, η Παρθένος εισήλθεν, εις τα Άγια των Αγίων».

 X