Ιερά Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα

Ιερά Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα

Με Ιερή κατάνυξη, Αναστάσιμη λαμπρότητα και την αρμόζουσα Εκκλησιαστική τάξη, τελέσθηκε η καθιερωμένη Αναστάσιμη Αγρυπνία στο κουβούκλιο του επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου, επί τη εορτή της Απόδοσης του Πάσχα.

Φιλακόλουθοι Χριστιανοί της ενορίας και της πόλεως, προσήλθαν στην Ιερά αγρυπνία οι οποίοι και είχαν την πνευματική ευκαιρία για μία ακόμη φορά να ζήσουν το μεγαλείο της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας, τον θρίαμβο της αγάπης πάνω στο μίσος και της αλήθειας πάνω στο ψέμα, αφού η ιερά Ακολουθία τελείται ακριβώς όπως και η Αναστάσιμη ακολουθία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, αλλά και να δοξάσουν των εκ νεκρών Αναστάντα Κύριον ψάλλοντας με όλο τον παλμό της καρδιάς τους, το χαρμόσυνο μήνυμα «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ».

Τους χαρμόσυνους ύμνους στα αναλογία έψαλαν οι ιεροψάλτες του Ναού κ.Στυλιανός Ζαχαρίου και ο κ. Δημήτριος Κλειώτης.

Πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε δέηση, ενώ αναγνώστηκε και ευχή περί επιτυχίας και αριστεύσεως των μαθητών, σπουδαστών και νέων για τις επεκείμενες εξετάσεις.

Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας οι πατέρες μοίρασαν στο πλήθος των χριστιανών που παρευρέθησαν, πασχαλινό τσουρέκι και μια εικόνα της Αναστάσεως ως ευλογία.X