Η Τίμια Κάρα του Αγίου Ραφαήλ στον Ιερό μας Ναό

Η Τίμια Κάρα του Αγίου Ραφαήλ στον Ιερό μας Ναό

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και ευλάβεια ο φιλόθεος Λαός της αποστολικής Μητρόπολης της Θεσσαλονίκης, υποδέχθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου 2017, την Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.
Το Ιερό Λείψανο κόμισε η Γερόντισσα Ταβιθά, Ηγουμένη, συνοδεία Μοναζουσών της Ι. Μονής του Αγίου Ραφαήλ, και έγινε δεκτό με αισθήματα πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως από τον Πρωτοσύγκελλό της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Παν. Αρχιμ. π. Ιάκωβο Αθανασίου, τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο π. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, τον Ιερό Κλήρο και τον Λαό που έσπευσε να υπερπληρώσει το προαύλειο αλλά και τον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου για να προσκυνήσει και να ενισχυθεί από τον Άγιο Ραφαήλ. Ένας Ναός που λάμπρυνε ακόμη περισσότερο μετά την αποπέρατωση της αγιογράφης του Ιερού από τον γνωστό αγιογράφο της πόλης κ. Χρήστο Καραπάλη, ο οποίος άφησε θετικές εντυπώσεις με την εξαιρετική αγιογραφία της Αναλήψεως του Χριστού με τους Αγγέλους, η οποία χαρακτηρίζεται ως μοναδική.
Τιμές κατά την άφιξη της Αγίας Κάρας απέδωσε η Φιλαρμονική του Γ’ Σώματος Στρατού με στρατιωτικό άγημα και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων της περιοχής ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Καλαφάτης, ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Ψωμιάδης, ο πρώην Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ. Σιμόπουλος, εκπρόσωποι του Στρατού, κ.α.
Κατά την είσοδο στον Ιερό Ναό τον Λαό ευλόγησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από την τελετή της ενθρόνισης του Μητροπολίτη Φιλίππων και άλλοτε Πρωτοσυγκέλλου του κ. Στεφάνου, και στη σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο για την ευλογία του και την Γερόντισσα Ταβιθά για τον κόπο της μεταφοράς του Ιερού Λειψάνου στη Θεσσαλονίκη.
Αμέσως μετά τελέστηκε Δοξολογία επί την υποδοχή της Τιμίας Κάρας και στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελλός της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμ. π. Ιάκωβος Αθανασίου με μεστό και περιεκτικό λόγο πλήρωσε τις καρδιές των πιστών μιλώντας για τους Αγίους Ραφαήλ, Νικολάου του Θεσσαλονικεύς και Ειρήνης και το μαρτύριο τους, με το οποίο μαρτύριο αίματος όπως είπε αντάλλαξαν όπως και οι υπόλοιποι Άγιο Μάρτυρες την επίγεια ματαιότητα με την ουράνια μακαριότητα.
Να αναφερθεί ότι ο Ναός θα είναι ανοικτός καθημερινά από τις 6:30 το πρωί έως τις 12:30 τα μεσάνυχτα ενώ κάθε μέρα θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ναού.X