Η Στάση των Β’ Χαιρετισμών

Η Στάση των Β’ Χαιρετισμών

Με θρησκευτική ευλάβεια και μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν στην Ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών προς την Κυρία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης. Στον συγκεκριμένο Ναό τελούνται δύο Ακολουθίες, στις 6:30 μ.μ. και στις 9 μ.μ., δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν στα «Χαιρενύμφια της Θεοτόκου» που αποτελούν πνευματικούς αναβαθμούς αυτή την περίοδο προς αναπτέρωση και καταξίωση των πιστών.
Στην περιεκτική του ομιλία προς το πυκνό εκκλησίασμα, αμέσως μετά τους Χαιρετισμούς, ο π. Μακάριος στάθηκε ιδιαίτερα σε έναν από τους χαιρετισμούς προς την Κυρία Θεοτόκο: «Χαίρε, ανόρθωσις των ανθρώπων», τονίζοντας ότι η πτώση αποτελεί κομμάτι της ζωής μας, μία πτώση στα παραπτώματα, στις αδυναμίες, στην αμαρτία, στην οποία πρώτοι έπεσαν οι πρωτόπλαστοι. Ανέφερε ότι η πτώση είναι εύκολη και η ανόρθωση φαντάζει δύσκολη αλλά όχι ανέφικτη και αυτή επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της μετανοίας και χάρη στη δύναμη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού » ουκ ελήλυθα καλέσαι δικαίους, αλλά αμαρτωλούς εις μετάνοιαν».
«Η παρουσία της Παναγίας μας σήμερα, μας δίδει βεβαία την ελπίδα να μην χάνουμε το θάρρος μας από ότι και αν μας βαραίνει, και διά μέσω Αυτής έρχεται η ανόρθωση των ανθρώπων, με την αγκαλιά του Χριστού να είναι ανοιχτή και μεγάλη για τον άνθρωπο που πέφτει και αγωνίζεται να σηκωθεί και πάλι» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας και άπαντες έψαλλάν το κοντάκιο προς την υπέρμαχο Στρατηγό.
Αξίζει να αναφερθεί η πληρότητα του νεόκδητου Ιερού Ναού από μικρούς και μεγάλους, που προσήλθαν για να δοξολογήσουν και να υμνολογήσουν την Κυρία Θεοτόκο με τους γλυκούς ύμνους και να της αποδώσουν τις πρέπουσες τιμές, αντλώντας δύναμη και ελπίδα για τη συνέχιση του πνευματικού τους αγώνα μέσα στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.X