Η Εορτή του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού

Η Εορτή του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού

Μέσα στην πνευματική χαρά της εορτής των Αγίων της Εκκλησίας μας, που στέκονται ως φάροι φωτεινοί που δείχνουν το δρόμο, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου 2021, στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, στην κατακόμβη του Ναού, η οποία είναι αφιερωμένη στον ομολογητή Μάρκο, τελέστηκε εσπερινή Θεία Λειτουργία ενώ τέθηκαν και προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού του Λειψάνου καθώς και του Οσίου Μακαρίου του Αιγυπτίου.
Στο Μυστήριο της Θείας Λειτουργίας συμμετείχαν και ευσεβείς πιστοί μετά την σχετική απόφαση της Πολιτείας, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Συμπροσευχόμενος παρέστη και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, ο οποίος μίλησε περιεκτικά για το βίο του εορτάζοντος Αγίου και ευχήθηκε καταλλήλως στον εορτάζοντα π. Μακάριο για τα ονοματήριά του.
Στο τέλος ο π. Μακάριος τέλεσε τρισάγιο για τη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος Χρυσοφάκη και του μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννου Τασσιά. Από τον μεν πρώτο έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης και τον μεν δεύτερο το όνομα Μακάριος κατά την μοναχική του κουρά.
Στον ευχαριστήριο λόγο του ο π. Μακάριος ευχαρίστησε τους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες, τους συνεργάτες και τους ευλαβείς πιστούς για τις ευχές και την παρουσία τους, τονίζοντας ότι βεβαία ελπίδα και στηριγμός όλων είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και η Αγία Εκκλησία Του.


X