Η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου

Η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου

Μέσα σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής ευλάβειας και κατάνυξης τελέστηκε απόψε, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, η Ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Πλήθος ευσεβών ενοριτών και προσκυνητών προσήλθε στον Ιερό Ναό για να τιμήσει το ιερό πρόσωπο της Παναγίας και να ψάλλει τους ωραίους ύμνους προς την Μητέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, στρέφοντας τις ψυχές τους προς τα ουράνια ύψη, εκεί όπου και βρίσκεται η Κυρά των Αγγέλων.

Την ακολουθία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παλαιολόγος Μάνος, Εφημέριος του Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος υπηρετεί και στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Άλλωστε ο π. Παλαιολόγος είναι γνώριμος στο εκκλησίασμα του Αγίου Φωτίου αφού χρημάτισε στον Ναό Προϊστάμενος για να παραδώσει την «σκυτάλη» στον Αρχιμανδρίτη Μακάριο Τσιμέρη.

Εκ μέρος των Πατέρων ο π. Μακάριος εξέφρασε την ευγνωμοσύνην του προς τον π. Παλαιολόγο για την παρουσία του αλλά και για το έργο που πρόσφερε στον Ιερό Ναό ενώ μετά το πέρας της ακολουθίας οι πιστοί προσκύνησαν με ευλάβεια το εικόνισμα της Παναγίας.X