Η Β’ Στάση των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο

Η Β’ Στάση των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και έντονης προσευχής τελέστηκε το εσπέρας της 13ης Μαρτίου τ.έ., η Ακολουθία της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών εις την Υπεραγία Θεοτόκο, ενώπιων της Ιερής της Εικόνας, στον πάνσεπτο Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου.

Μέσα στο γενικότερο κλίμα της πανδημίας που επικρατεί στην πατρίδα μας αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, πολλοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν για να ψάλουν προς την Παναγία μας και να ζητήσουν την σκέπη και την προστασία της.

Προ της απολύσεως της Ακολουθίας ο Προϊστάμενος του Ναού π. Μακάριος τόνισε απευθυνόμενος στους πιστούς να τηρήσουν τα μέτρα πρόληψης, προστασίας και φύλαξης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Κορωνοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες κρατικές αρχές και να έχουν εδραία την πίστη στους στον Σωτήρα Χριστό, υπογραμμίζοντας ότι έχει ο Θεός τη μέριμνά Του για τον κόσμο. Μεταξύ των άλλων είπε ότι το κέντρο της Θείας Λατρείας των Ορθοδόξων Χριστιανών είναι ο ίδιος ο Χριστός και μέσω της κοινωνίας με το άγιο Δισκοπότηρο μεταλαμβάνουμε Σώμα και Αίμα Χριστού. Το  Άγιο Δισκοπότηρο της αθανάτου ζωής δεν μπορεί να σκορπά τον θάνατο αλλά την αιώνια ζωή. Ζήτησε απ’ όλους ψυχραιμία, προσοχή, υπευθυνότητα και προσευχή για να ξεπεραστεί ακόμη μία δοκιμασία το Έθνος των Ελλήνων.X