Η Ανάσταση του Κυρίου μας – Χριστός Ανέστη!

Η Ανάσταση του Κυρίου μας – Χριστός Ανέστη!

Ο Θρίαμβος της ζωής κατά του θανάτου, της φθοράς και της αμαρτίας εορτάστηκε πανδήμως και μεγαλοπρεπώς στον Ιερό μας Ναό, του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης.
Εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν στον περικαλλή Ιερό Ναό για να λάβουν το Άγιο Φώς και να ψάλλουν χαρμόσυνα μαζί με τους Πατέρες του Ναού π. Μακάριο και π. Θεοδόσιο τον νικητήριο παιάνα «Χριστός Ανέστη».
Η Κορυφαία εορτή της Χριστιανοσύνης, η λαμπρηφόρος και λαμπαδηφόρος Ανάσταση του Κυρίου ημών και Σωτήρα Ιησού Χριστού που σκορπίζει το Φώς της ελπίδας στον κόσμο, που ανακαινίζει και αναγγενά τον άνθρωπο, όπως χαρακτηριστικά είπε ο π. Μακάριος λίγο πριν ηχήσουν πανηγυρικά οι κάμπανες για να σημάνουν το μεγάλο γεγονός.
Νωρίτερα ανεγνώσθη η αναστάσιμη εγκύκλιος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου ενώ πολλοί ήταν οι πιστοί που παρέμειναν για να συμμετέχουν της αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας.
Ο πόνος και ο θάνατος γίνονται ελπίδα και ζωή και φωτιζόμενοι άπαντες από το αναστάσιμο Φώς του Χριστού εόρτασαν πανηγυρικά τη σωτηρία των ανθρώπων που χάρισε Εκείνος με τη Σταυρική Του θυσία και την ζωηφόρο Ανάστασή ΤουX