Η Αγία Σκέπη ευλογεί τους Ήρωες του 1940′

Η Αγία Σκέπη ευλογεί τους Ήρωες του 1940′

Ευγνωμοσύνη για όλους εκείνους που έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών!

Τιμή στο Μεγαλείο ανδρείας που δόξασε την Ελλάδα!

Εθνική Υπερηφάνεια για το ηρωικό Έπος του 1940′!

Οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης, που συνοδεύτηκαν από προσευχή στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, δεν είναι μόνο για να αποδώσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους Έλληνες μιας εποχής που αντιστάθηκαν και πλήρωσαν με τη ζωή τους για μια Ελλάδα ελεύθερη! Είναι και για να μεταλαμπαδευτεί η ιστορική γνώση στα μικρά παιδιά, στους νέους και στις νέες, θωρακίζοντας έτι περισσότερο την εθνική συνείδηση, σεβόμενοι το παρελθόν και την θυσία των προγόνων μας.

Και ο Εθνικός Ύμνος από τα μικρά παιδιά, αμέσως μετά την τέλεση της Δοξολογίας για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, κατά την οποία η μικρή Ελλάδα μπήκε με όπλα της τη λεβεντιά και τη γενναιότητα των Ελλήνων στον πόλεμο αμυνόμενη στην επιθετική εισβολή των Ιταλών και βρωντοφώναξε την γνωστή ιαχή «ΟΧΙ!», γέμισε ελπίδα και αισιοδοξία το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας.

Εν μέσω των Ελληνικών Σημαιών, με υψηλά τα ιδανικά της πίστεως και της πατρίδος, τελέστηκε από τον π. Μακάριο η Θεία Λειτουργία, κηρύττων τον θείο λόγο για την τόση σημαντική για το Έθνος ημέρα αλλά και για την θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης με την Κυρά μας Παναγιά να ευλογεί πάντοτε το Έθνος των Ελλήνων!

Χρόνια Πολλά, ειρηνικά και ελεύθερα!



X