Εσπερινός της Συγχωρήσεως: Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη του πνευματικού αγώνα

Εσπερινός της Συγχωρήσεως: Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη του πνευματικού αγώνα

Με συντριβή καρδίας προσήλθαν οι ευσεβείς πιστοί, ενορίτες και προσκυνητές, στον περικαλλή Ιερό μας Ναό, του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, για μετέχουν του Α’ Κατανυκτικού Εσπερινού ή Εσπερινού της Συγχωρήσεως όπως επικράτησε να λέγεται.

Και η συντριβή έχει να κάνει με την συγχώρεση, απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθει κανείς στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και να αγωνιστεί για την κάθαρση του εαυτού του από τα πάθη και τις αμαρτίες του, να δώσει δηλαδή ολοκληρωτικά τον πνευματικό του αγώνα ώστε να μετέχει ως νέος άνθρωπος στην χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου μας, που είναι και η ανάσταση του καθενός μας.

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού με τους Πατέρες να αναγινώσκουν την συγχωρετική ευχή και άπαντες να δίνουν τον ασπασμό της αγάπης και της συγχώρεσης.

Κατά τη διάρκεια της κατανυκτικής Ακολουθίας τέθηκαν προς προσκύνηση τα ιερά λείψανα των Αγίων που βρίσκονται θησαυρισμένα στον Ναό προς ενίσχυση και ενδυνάμωση των πιστών.

Καλό πνευματικό αγώνα!X