Επιτυχής εκδήλωση για την «ασφαλή καρδιά»

Επιτυχής εκδήλωση για την «ασφαλή καρδιά»

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, η εκδήλωση – ομιλία που διοργάνωσε η Ενορία του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης με θέμα «Για μια ασφαλή καρδιά: πρόληψη και αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθήσεων,  – στρες, άγχος» με ομιλητή τον Ιατρό Καρδιολογίας κ. Διαμαντή Γκολιδάκη, Διδάκτορα Ιατρικής.
Αμέσως μετά την πανηγυρική Θ. Λειτουργία, κατά την οποία εορτάστηκε η ιερά μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης της Πανσόφου, στον κάτω όροφο του Ιερού Ναού οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του γνωστου ιατρού της Θεσσαλονίκης και να ενημερωθούν υπεύθυνα για τους κινδύνους που κρύβουν το στρες και το άγχος στην καλή λειτουργία της καρδιάς καθώς και για τα μέτρα πρόληψης. Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες που κατέκλυσαν τον χώρο για το ευαίσθητο αυτό θέμα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας με τον Ιατρό κ. Διαμαντή Γκολιδάκη να δίνει απλές και ξεκάθαρες απαντήσεις.
Εκ μέρους του Ιερού Ναού ο π. Μακάριος δώρισε στον κ. Γκολιδάκη την Ιερή Εικόνα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, ο οποίος υπηρέτησε τον Θεό και τον άνθρωπο, προσφέροντας τόσα πολλά στον τομέα της Ιατρικής έως το τέλος της ζωής του.
Η μαζική συμμετοχή των πιστών στην συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί άλλη μία απόδειξη της ανάγκης για υπεύθυνη ενημέρωση με ονοματεπώνυμο με την τοπική Εκκλησία να δείχνει το ενδιαφέρον της όχι μόνο για την ψυχική αλλά και για την σωματική υγεία.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ιατρός κ. Γκολιδάκης θα προσφέρει αφιλοκερδώς τις ιατρικές του υπηρεσίες σε αδύναμους οικονομικά ανθρώπους της Ενορίας.
Σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκε κέρασμα ενώ λειτούργησε και χριστουγεννιάτικη αγορά, τα έσοδα της οποίας στηρίζουν το ενοριακό συσσίτιο.

 



X