Εορτή Λήξης πνευματικών δραστηριοτήτων στον Άγιο Φώτιο Θεσσαλονίκης

Εορτή Λήξης πνευματικών δραστηριοτήτων στον Άγιο Φώτιο Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη συμμετοχή Ενοριτών ο Ιερός Ναός Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής 3 Ιουνίου 2018, παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση για τη λήξη των Πνευματικών – Ενοριακών Δραστηριοτήτων, στον προαύλειο χώρο του Ναού.

Σε μια όμορφη Γιορτή παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της προσπάθειας μιας ολόκληρης χρονιάς όλων των Τμημάτων που λειτουργούν στον Ιερό Ναό υπό την καθοδήγησή των Πατέρων, με τη συμβολή των συνεργατών τους και των εθελοντών.

Την «αυλαία» άνοιξε η Βυζαντινή χορωδία «Άγιος Φώτιος ο Μέγας» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ναού μουσικολογιωτάτου κ. Στυλιανού Ζαχαρίου, τα μέλη της οποίας απέδωσαν θαυμάσια εκκλησιαστικούς ύμνους, για να συνεχίσει η παιδική χορωδία «Αγγελικές Φωνές» υπό την διεύθυνση της κας. Χρύσας Καβάση, με τα μικρά παιδιά να αποσπούν το θερμό χειροκρότημα του πλήθους που κατέκλυσε τον αύλειο χώρο.

Λόγω της βροχής η εκδήλωση μεταφέρθηκε στον κάτω όροφο του Ναού, για να συνεχιστεί το πρόγραμμα με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Μακεδονίας από το χορευτικό τμήμα του Ναού με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας αποτελούμενη από τους Τσακιρίδου Νατάσα (Τραγούδι), Αναστασίου Μιχαήλ (Λαούτο), Κωνσταντινίδης Αθανάσιος (Κλαρίνο), Άγγελος Μούτσα (Κρουστά), Δανάς Χρήστος (βιολί) και Κεσαπίδης Φίλιππος (ποντιακή λύρα).

Η συστηματική προσπάθεια, η αγάπη και ο ζήλος όλων των συμμετέχοντων στα Τμήματα ήδη αποδίδει καρπούς, τους οποίους απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στην όμορφη γιορτή, στηρίζοντας παράλληλα την φιλανθρωπική δραστηριότητα που ανακουφίζει τους αναγκεμένους αδελφούς της Ενορίας.

Εκτός των άλλων, το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, απέσπασαν και οι Καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης που εθελοντικά λειτουργούν το Ενοριακό Κοινωνικό Φροντιστήριο «Ελλήνιον», και τους οποίους τίμησε ο Ιερός Ναός, παρουσία των Βουλευτών κ.κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και Σταύρου Καλαφάτη.

Πρόκειται για μία αξιόλογη πρωτοβουλία που ενισχύει τους μαθητές, και ήδη σημειώνει επιτυχία με την εισαγωγή αρκετών από αυτών στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Εκτός των προαναφερθέντων, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και την χαιρέτησαν ο πρώην Γεν. Γραμματέας Υποδομών κ. Σίμος Σιμόπουλος και το Μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» κα. Βασιλική Νάκου. Η Γιορτή συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χόρους και τραγούδια της Μακεδονίας και του Πόντου, αφ’ ότου η βροχή κόπασε, στον εξωτερικό χώρο.

Εκ μέρους των Πατέρων ο π. Μακάριος ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές και συνεργάτες που καταθέτουν ενά κομμάτι του εαυτού τους στη λειτουργία των Τμημάτων των πνευματικών δραστηριοτήτων, μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους ευλαβείς Ενορίτες που στηρίζουν δυναμικά το έργο του Ιερού Ναού του Αγίου Φωτίου.

Ευχαρίστησε επίσης τους χορηγούς επικοινωνίας, το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr και τον τηλεοπτικό Σταθμό 4Ε, και τους χορηγούς της εκδήλωσης, την 5η Δημοτική Κοινότητα Δήμου Θεσσαλονίκης, την Φιλόπτωχο Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης, την Κάβα Ποτών «Σίμος» και τα Κρεοπωλεία – Εμπορία Κρεάτων «το Κιλκίς».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτούργησε Έκθεση Ιερών Εικόνων του Τμήματος Αγιογραφίας του Ιερού Ναού υπό την εποπτεία της κας. Λευκοθέας Τσάνταλη ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο Κατηχητής του Ναού κ. Νικόλαος Παπαχρήστος, Καθηγητής.

Για το σχετικό φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώX